Gifgroen.nl
Image default
Gezondheid

Mondkapjes met filter kopen voor wat iets extra zekerheid

Mondkapjes met filter kopen is in principe niet nodig. Zo lang je een niet-medisch mondkapje aanschaft mag je daarmee het openbaar vervoer in. Dit zijn ook de mondkapjes die in openbare ruimtes zijn toegestaan en die je weer moet gaan dragen als deze weer open mogen. Het aanbod van mondkapjes is in deze tijden logischerwijs erg groot en dat betekent dat jij een mondkapje kunt aanschaffen die exact aansluit op je persoonlijke situatie. Mondkapjes met filter kopen is dan één van de opties en hiermee geef je jezelf net iets extra zekerheid.

Mondkapjes met filter kopen voor welke doeleinden?

Het is dus niet nodig om mondkapjes met een filter te kopen, maar het is wel goed om deze optie ook in overweging te nemen. En dan moet je weten wat een mondkapje met filter precies extra doet ten opzichte van de standaard mondkapjes. Het filter dat is toegevoegd belemmert je ademhaling niet, maar filtert meer deeltjes uit de lucht dan een standaard mondkapje. Dat betekent dat jij het virus niet kunt overdragen als je het hebt, maar ook dat je het minder gemakkelijk oppakt. Het is dus een extra bescherming en dat is in sommige situaties gewenst.

Soorten mondkapjes met filters

Er worden verschillende soorten mondkapjes met filters aangeboden. De meeste zijn stoffen kapjes met een vakje erin waar je zelf een filter in kunt doen. Deze filters zijn ook te wassen en kunnen opnieuw worden gebruikt. Sommige stoffen mondkapjes hebben een geïntegreerd filter. Je kunt ook wegwerp mondkapjes met filter kopen, mocht je dat willen. Let er bij de aankoop wel even op hoe kwalitatief het filter is en wat het precies filtert. Ben je ergens allergisch voor, dan sla je twee vliegen in één klap als je mondkapjes met filters gaat kopen die dat ook uit de lucht halen.

Waarom mondkapjes met filter kopen?

Er zijn drie belangrijke redenen waarom het aanschaffen van mondkapjes met filters een goed idee is.

  • Je kunt er niet van uit gaan dat iedereen zich houdt aan de richtlijnen die gelden voor het dragen van mondkapjes. Niet iedereen wast ze vaak genoeg, gebruikt ze eenmalig of draagt ze correct. Daarnaast worden er ook veel mondkapjes verkocht van slechte kwaliteit. Door mondkapjes met filter te kopen bescherm je jezelf in dat soort situaties.
  • Een andere reden om mondkapjes met filter te kopen is als je zelf meer bescherming nodig hebt. Misschien is je immuunsysteem verzwakt of val je om een andere reden in een risicogroep. Dan kan een mondkapje met filter echt een uitkomst bieden.
  • Als laatste geeft een mondkapje met filter jou simpelweg gemoedsrust. Je weet dat je net iets meer beschermd bent en dat is fijn. Ook als je niet in een risicogroep valt of regelmatig met het openbaar vervoer reist, kan dat een goede reden zijn om te investeren in een aantal mondkapjes met filter.
  • Bescherm jezelf extra en maak bij klachten een afspraak voor een Coronatest.