Gifgroen.nl
Image default
Gezondheid

Tennisarm: Wat is het en hoe ontstaat het?

Een tennisarm, ook wel tenniselleboog genoemd, is één van de meest voorkomende blessures onder tennissers. Maar helaas kan iedereen er wel mee te maken krijgen. Wat is een tennisarm precies en hoe ontstaat hij? In dit artikel leggen we het je uit! Daarnaast geven we ook wat tips over hoe je er het beste mee om kunt gaan. Heb je last van een tennisarm? Neem dan contact op met een chiropractor of fysiotherapeut in jouw regio. Zij kunnen je tennisarm behandelen en je helpen om er zo snel mogelijk vanaf te komen!

Wat is een tennisarm?

Een tennisarm is eigenlijk niks meer dan een geïrriteerde pees. Dit komt doordat de pees overbelast raakt door bijvoorbeeld hetzelfde beweging steeds weer te maken. Deze blessure wordt ook wel een peesontsteking genoemd. Een tennisarm ontstaat dus door overbelasting van de pezen en spieren in je arm, vooral in je elleboog. Deze overbelasting kan ontstaan door bijvoorbeeld:

– Dezelfde beweging steeds weer te maken (bijvoorbeeld tennissen)

– Een val

– Een ongelukje

Ook kun je tennisarm krijgen als je gewoon te veel gebruik maakt van je arm, bijvoorbeel doordat je veel moet tillen of schilderen. Kortom, tennisarm is niks meer dan een ontsteking van de pezen en spieren in je arm die ontstaat door overbelasting.

Symptomen tennisarm

De symptomen van tennisarm kunnen variëren. Sommige mensen hebben last van een stekende of brandende pijn in hun arm, terwijl anderen voelen dat hun arm stijf is of juist heel slap. Ook kan je tennisarm gepaard gaan met tintelingen in je vingers of een doffe pijn in je schouder. Deze symptomen ontstaan omdat de zenuwen die door je arm lopen geïrriteerd raken door de ontsteking in je pezen en spieren. Meestal voel je deze symptomen het meest aan de binnenkant van je elleboog, maar soms ook in je onderarm of schouder.