Gifgroen.nl
Image default
Marketing

Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet: wat is de beste keuze?

Voor grote aankopen in iemands leven komt men vaak op het punt dat er niet genoeg financiële middelen om handen zijn om de gewenste aankoop te voltooien. In zo’n geval kan er gekozen worden om een lening af te sluiten. Twee van de meest aangeboden leningen in zijn een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Maar welke keuze is het beste voor jou? Wij leggen het je uit.

 

Wat is een persoonlijke lening?

Wanneer je wilt lenen voor een eenmalige, grote aankoop is het vaak het beste om de keuze te maken voor een persoonlijke lening. Dit is omdat er bij het afsluiten van een persoonlijke lening de mogelijkheid bestaat om de rente af te trekken van de belasting. Dit kan bijvoorbeeld in het geval van het lenen van het geld voor een verbouwing aan je huis. Daarnaast is een persoonlijke lening vaak ook de goedkoopste lening, omdat de rente meestal lager ligt dan bij een doorlopend krediet. Een persoonlijk krediet wordt dan ook wel een vaste termijn krediet genoemd, omdat zaken vastliggen, zoals een vaste rente.

 

Wat is een doorlopend krediet?

Ondanks dat een persoonlijke lening dus wordt aangeraden voor mensen die meer zekerheid zoeken, betekent dit niet dat een doorlopend krediet helemaal geen zekerheid biedt. Echter is het wel zo dat je bij een doorlopend krediet te maken kunt krijgen met een variabele rente en een variabele looptijd. Voordelen van een doorlopend krediet zijn onder andere de langere looptijd en de mogelijkheid om afgeloste bedragen weer opnieuw af te nemen. Een ander nadeel van een doorlopend krediet is dat de rente over het algemeen hoger ligt dan bij een persoonlijk krediet.

 

Voor mensen die goedkoop willen lenen is het afsluiten van een persoonlijke lening in de meeste gevallen dus de beste optie. Toch kan het zo zijn dat in jouw situatie een doorlopend krediet een betere optie is. Laat je hierover dus altijd adviseren door een specialist.

https://www.frisia.nl/onze-leningen/persoonlijke-lening/goedkoopste/