Gifgroen.nl
Image default
Meubels

Hoe kies je de perfecte eiken tafel?

De zoektocht naar de perfecte eiken eettafel kan overweldigend zijn, gezien de overvloed aan stijlen, vormen en afwerkingen die beschikbaar zijn. Echter, met een beetje kennis en richting, kan deze zoektocht veranderen in een opwindend avontuur naar het vinden van een stuk dat generaties lang zal worden gekoesterd. In deze blogpost delen we een aantal essentiële overwegingen bij het kiezen van de perfecte eiken tafel, en waarom Nijhuis Meubels een uitstekende keuze kan zijn voor jouw volgende aankoop.Hoe kies je de perfecte eiken tafel?

1. Kwaliteit van het hout

Eikenhout staat bekend om zijn sterkte, duurzaamheid en natuurlijke uitstraling, die het een populaire keuze maken voor eettafels. De kwaliteit van het hout kan echter variëren, dus het is belangrijk om te weten waar je op moet letten. Zoek naar tafels gemaakt van massief eikenhout voor de beste kwaliteit. Let er hierbij op dat de rand niet opgedikt is. Massief hout gaat langer mee dan gefineerd hout en kan opnieuw worden geschuurd en afgewerkt als het beschadigd raakt. Een massief eiken tafel gaat dan ook generaties lang mee!

2. Stijl en ontwerp

De stijl van de tafel moet passen bij de rest van je interieur. Van rustieke landelijke-stijl tafels tot strakke, moderne ontwerpen, eikenhout is veelzijdig genoeg om in elke stijl te werken. Nijhuis Meubels heeft een breed scala aan stijlen om uit te kiezen, waardoor je de perfecte eiken eettafel voor jouw ruimte kunt laten maken.

3. Grootte en vorm

De grootte en vorm van je tafel moeten passen bij de grootte en vorm van je eetkamer. Voor kleinere ruimtes kan een ronde of ovale tafel de ruimte meer open laten voelen. Voor grotere ruimtes en gezinnen kan een rechthoekige of Deens ovale tafel een betere optie zijn.

4. Afwerking

De afwerking van de eiken eettafel kan de uitstraling ervan aanzienlijk veranderen. Een natuurlijke uitstraling kun je behouden door de tafel mat en kleurloos te laten lakken. Wil je de tafel goed laten matchen met andere meubels in je interieur? Dan kun je de tafel in een kleur laten beitsen. Na het beitsen worden op de tafel altijd 3 onzichtbare matte laklagen aangebracht, hierdoor ben je altijd goed beschermd tegen vlekken en krassen.

https://nijhuismeubels.nl/collections/eiken-eettafels