Gifgroen.nl
Image default
Mode en Kleding

Het belang van een goede warming up

Het belang van een goede warming up

 

Voor wie op voetbal zit of heeft gezet of een andere teamsport heeft beoefent, weet dat iedere training en wedstrijd begint met het doen van een goede warming up. Je kunt namelijk wel denken dat je met een paar rustig rondjes hardlopen volledig warm bent om vervolgens te gaan vlammen, maar dit is absoluut niet het geval. Je spieren kunnen namelijk wel een flinke warming up gebruiken alvorens je ze tot het uiterste kunt duwen. Zorg er daarom ook voor, welke sport jij ook doet, dat je een goede warming up doet voordat je je spieren echt aan het werk zet. De belangrijk zijn immers ontzettend groot! Wil jij weten welke risico’s het doen van een slechte warming up heeft, lees dan onderstaande artikel rustig door.

 

Kans op spierscheuringen

 

Vooral tijdens de koudere maanden ligt een spierscheuring extra op de loer. Vooral bij sporten waarbij je explosief moet zijn, zoals tennis, voetbal en ook krachttraining, is de kans groot dat je bij het afzetten iets afscheurt. Door minimaal een minuut of 10 op te warmen, zal je klaar zijn voor het echte werk. Doe niet alleen een warming up door middel van fietsen, lopen of rennen, maar zorg er ook voor dat je je spieren die je moet gebruiken goed rekt. Je zult namelijk merken, dat wanneer je dit doet, jij je spieren een stukje oprekt, waardoor je de kans op blessures een stuk verkleind

 

Betere prestaties

 

Een warming up, is naast dat het belangrijk is voor je spieren ook goed voor je uiteindelijke prestaties, wanneer je lichaam namelijk warm is, zal je tot veel betere ding instaat zijn, dan wanneer je ergens koud aan begint. Het bloed moet namelijk eerst voor je lichaam stromen alvorens je iets van jezelf mag en kan verwachten.

 

Wat kun je nog meer doen tegen blessures

 

Naast een warming up, zijn er natuurlijk nog een aantal zak die helpen om blessures tegen te gaan. Eén van die zaken is het dragen van een goede sportbh. Dat kan een freya sport bh zijn, maar mag natuurlijk ook een ander merk zijn. Bij het uitzoeken van een goede sport bh, is de cupmaat berekenen één van de belangrijkste aspecten. Je zult namelijk merken, dat wanneer jij een bh draagt, die niet fijn zit, dit alleen maar tegen je zal gaan werken. Zorg er daarom dus ook voor dat je altijd kiest voor een bh die goed past.