Gifgroen.nl
Image default
Mode en Kleding

Alles over de scrunchie en de bucket hat

De bucket hat
De bucket hat, ook wel bekend als de vissershoed, is een populair hoofddeksel dat in de oorsprong werd gedragen door vissers en boeren. De bucket hat is een ronde hoed met een wijde rand en soms een lus aan de achterkant waarmee de hoed op het hoofd kan worden bevestigd. Zodoende waait de bucket hat niet af bij slecht weer.

Ontstaan bucket hat
De bucket hat komt oorspronkelijk uit Australië, waar het in de jaren 1950 werd gedragen door boeren en vissers die het nodig hadden om hun hoofd te beschermen tegen de zon en het weer. De bucket hat werd gemaakt van stevig materiaal, zoals katoen of canvas. In de jaren 1960 en 1970 werd de bucket hat populair in de hiphop- en skatescene, en werd het een iconisch deel van de streetwear-mode. Het werd gedragen door bekende artiesten en celebrities, wat bijdroeg aan de populariteit van de bucket hat

De moderne bucket hat
Tegenwoordig is de bucket hat nog steeds populair en wordt het gedragen door mensen van alle leeftijden en achtergronden als een modieus hoofddeksel. Het is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, stoffen en prints, en wordt gebruikt als een accessoire om een outfit op te leuken of om zich te beschermen tegen de zon. In samenvatting is de bucket hat ontstaan als praktische hoofdbescherming voor vissers en boeren in Australië, en is het sindsdien een iconisch onderdeel geworden van de streetwear-mode en de populaire cultuur.

De scrunchie
De scrunchie is een haaraccessoire dat in de jaren 1980 populair werd en sindsdien verschillende pieken van populariteit heeft gehad. Het is een elastische haarband met een stuk stof eromheen gewikkeld, waardoor het een opvallend en decoratief element kan zijn in een haarstijl.

Uitvinding scrunchie
De scrunchie werd voor het eerst gemaakt door een Amerikaanse ondernemer genaamd Rommy Revson, die op zoek was naar een alternatief voor de haarbandjes die haar haar beschadigden. Ze ontwierp de scrunchie met behulp van een oude sok en een elastiek, en begon ze te verkopen in haar schoonheidssalon.

Opkomst scrunchie
In de jaren 1980 werd de scrunchie populair als haaraccessoire voor zowel vrouwen als mannen, en werd het gezien als een teken van vrijheid en individualiteit. Het werd gedragen door bekende celebrities, waardoor het nog populairder werd. In de jaren 1990 raakte de scrunchie uit de mode, maar het kwam terug in de jaren 2000 en is sindsdien opnieuw populair geworden. De scrunchie wordt nu gedragen door mensen van alle leeftijden en is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, stoffen en prints.

In samenvatting is de scrunchie ontstaan als een haaraccessoire dat werd ontworpen om haar te beschermen tegen beschadiging, en is het sindsdien een populaire keuze geweest voor mensen die op zoek zijn naar een opvallend en decoratief element voor hun haar.

 

 

https://mybuckethat.nl/buckethat