Gifgroen.nl
Image default
Vervoer en transport

Mijn positieve ervaring met een rolstoeltaxi

Sinds mijn negende levensjaar zit ik in een rolstoel, om iedere dag op en neer naar school te kunnen maak ik gebruik van een rolstoeltaxi. De naam zegt het eigenlijk al, een rolstoeltaxi is een taxi speciaal rolstoelrijders. Er zijn een hoop voordelen aan zowel het busje als de chauffeur van een rolstoeltaxi. Zelf gebruik ik Noot, maar er zijn nog veel andere aanbieders die rolstoelrijders vervoeren via een taxi, echter zijn er een hoop verschillen, ik zal ik deze blog jullie kort meenemen in mijn ervaring met Noot.

Een rit in de rolstoeltaxi van Noot

Bij Noot spreek je vooraf af op welk moment de rolstoeltaxi waar moet zijn, hier ontmoet je de chauffeur en stem je met hem af waar je wil dat hij je precies heen brengt. Vervolgens moet je natuurlijk in de rolstoeltaxi terecht komen, dit gaat met een soort lift idee, de chauffeur helpt hierbij en zorgt ervoor dat je veilig en comfortabel zit voor vertrek. Dan begint de rit, de chauffeur houdt er in zijn rijstijl rekening mee dat hij een gehandicapt persoon vervoerd. Iedere drempel, bocht of rotonde wordt uiterst voorzichtig benaderd om ervoor te zorgen dat er niet plotseling geremd moet worden. Dit zorgt ervoor dat de passagier zich altijd comfortabel en veilig voelt, de chauffeurs hebben hier ook een speciale opleiding voor gevolgd. Dit is een groot verschil tussen de rolstoeltaxi’s van Noot en die van overige aanbieders, de chauffeurs zijn opgeleid. Zodra jullie op de plek van bestemming zijn helpt de chauffeur u weer uit de rolstoeltaxi en brengt u indien nodig naar de plek waar u moet zijn als er hoge drempels, stoepranden of andere obstakels in de weg liggen, de chauffeur is dus tevens erg behulpzaam.

Meer informatie nodig?

Heeft u na het lezen van deze blog interesse gekregen in een rolstoeltaxi van Noot, check dan de website, hier staat voldoende informatie en kunt u tevens een offerte aanvragen. Als dit u onvoldoende informatie geeft kunt u altijd contact opnemen met Noot, ze zijn altijd bereid om alle vragen te beantwoorden en u duidelijkheid te geven.