Gifgroen.nl
Image default
Winkelen

Nieuws uit Hedel: het nieuws dat je niet mag missen!

Hedel is een klein dorp in de gemeente Geldermalsen, gelegen in de provincie Gelderland. Hedel heeft ongeveer 2.900 inwoners. Het kleine dorp met veel karakter is gelegen aan de rivier de Linge en heeft een gemeenschap van mensen met diverse achtergronden. Hedel biedt ook een grote hoeveelheid aan boeiende evenementen, plaatselijke attracties en heeft talloze geschiedenis die de moeite waard is om te ontdekken. In deze blog lees je meer over het nieuws uit Hedel.

Het Hedel Kunsten Festival

Elk jaar in juni organiseert Hedel het Hedel Kunsten Festival. Het festival stelt kunstenaars uit de regio Hedel centraal. Het festival biedt een veelzijdig programma met verschillende kunstzinnige activiteiten. Het festival van 2019 heette ‘de Verbinding’ en ging over de verbinding tussen mensen, culturen, kunsten en stijlen. Tijdens het festival konden bezoekers genieten van kunst, muziek, theater, talkshows, optredens van lokale artiesten, vrijmarkt, eetkraampjes en meer.

Hedel Fietst

Elke tweede zaterdag van de maand organiseren vele enthousiaste vrijwilligers van de stichting Hedel Fietst een tocht door Hedel en omgeving. De tocht brengt de deelnemers langs alle bekende en minder bekende plekken van Hedel. Vaak worden er onderweg ook veel bijzondere verhalen verteld. Tevens stopt de tocht ook bij verschillende historische plekken, waar de geschiedenis en karakter van Hedel centraal staan.

Het Klassieker Festival

Het Klassieker Festival is een jaarlijks terugkerend evenement dat unieke oldtimers in het zonnetje zet. Tijdens het Klassieker Festival worden er meer dan 300 oldtimers tentoongesteld. Daarnaast is er onder andere een oldtimer markt, waar verschillende onderdelen te koop zijn. Ook kunnen kunstenaars hun kunstwerken laten zien bij Hedel Klassiek. Daarnaast is er ook live muziek en kunnen bezoekers genieten van een aantal oude kermisattracties.

Kerstmarkt Hedel

Elk jaar in december wordt er in Hedel een gezellig kerstmarkt georganiseerd. Er wordt een gevarieerd programma gepresenteerd met een groot aantal attracties. Verschillende kramen met kleding, sieraden, schoenen, boeken, gadgets en heerlijke hapjes die je ter plekke kan opeten. Daarnaast organiseert Hedel ook een verlichte optocht en is er live muziek. Een geweldige ervaring voor iedereen in Hedel!

Conclusion

Hedel heeft een hoop te bieden, of je nu een liefhebber bent van oude klassieke auto’s, fan van muziek, of van kunst. Van het Hedel Kunsten Festival, tot de Kerstmarkt, er worden iedere keer weer spannende evenementen georganiseerd. Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws uit Hedel? Klik dan hier voor het laatste nieuws uit Hedel!.