Gifgroen.nl
Image default
Winkelen

Waarom elke kok een pannenset inductie nodig heeft

Uit onderzoek blijkt dat meer en meer consumenten ook thuis gerechten met professionele smaak en bereidingswijzen willen voorschotelen. Daarom kiezen veel koks ervoor hun aankopen zo te richten dat ze hun maaltijd precies zo bereiden zoals het in een restaurant zou gebeuren. Een volwaardige pannenset inductie is een must voor koks die hun maaltijden professioneel willen bereiden. Hieronder vermelden we vijf redenen waarom elke kok een pannenset inductie zou moeten aanschaffen.

Energiezuinig

Het voordeel van koken met inductie is dat er bijzonder weinig energieverlies is. Inductie kookplaten hebben een buitengewoon korte opwarmtijd. Bovendien zal het energieverbruik afhankelijk van de inhoud van de pannes en de gekozen stand op het apparaat geleidelijk afnemen. Dit verschil in energieverlies met een gas- en keramische kookplaat is aanzienlijk.

Geen giftige stoffen

Inductiekookplaten zijn niet alleen een stuk energiezuiniger, het produceert ook geen schadelijke stoffen zoals bruine rook. U zult geen schadelijke stoffen inademen tijdens het koken. Bovendien is er bij koken met een inductiekookplaat op geen enkel moment een brandrisico aanwezig.

Precieze temperatuur

Inductiekookplaten zijn aanzienlijk preciezer dan traditionele kookplaten. Bij koken met gas spelen er verschillende variabelen zoals de flow, het aantal pitten en ook de omgevingstemperatuur een grote rol. Maar met inductie kunt u de temperatuur met als nauwkeurigheid van 1 graden instellen. Dit zorgt voor meer consistente en betere resultaten.

Geen vervelende kookgeur

Inductie kookplaten bereiden de maaltijd direct en dit beperkt de vervelende kookgeur tot een minimum. Bovendien heeft dit ook een positief effect op de luchtkwaliteit binnenshuis. Bij Koken met inductie is er geen risico/kans meer op het uit vlam raken van de maaltijd en zal de kookgeur ook aanzienlijk minder zijn dan bij het gebruiken van andere kookmethodes.

Snelheid en gebruiksgemak

Tot slot is er ook een aanzienlijk verschil op het gebied van snelheid en gebruiksgemak. Inductie kookplaten zijn de meest snelle manier van koken. Koken met een inductiekookplaat is ook erg eenvoudig. De regulering van temperatuur gebeurt door middel van intensief gebruik van elektrische stroom met behulp van digitale displays.

We adviseren zeker om voor een pannenset inductie te kiezen wanneer je professioneel thuis wil koken. Zoek je de beste prijs pannenset inductie? Neem dan een kijkje hier.

Conclusie

Koken met een inductiekookplaat biedt vele voordelen ten opzichte van andere kookmethodes. Hoewel er verschillende soorten kookplaten zijn, is een inductiekookplaat aanzienlijk energiezuiniger, duurzaam, preciezer en veiliger dan een gas- of elektrische kookplaat. Daarom worden de meeste koks aangeraden om voor inductie te kiezen om de beste resultaten te krijgen.

.