Gifgroen.nl
Image default
Woning en Tuin

Alles over wespen en steken

Heb je een of meerdere wespensteken opgelopen of ben je juist bang gestoken te worden? Met een wespenplaag in jouw omgeving is de kans best groot dat dit gebeurt. Daarom vertellen de experts van Wespennestverwijderen.com alles over wespensteken en hoe je moet optreden als jij of je huisdier wordt gestoken. Laat niks aan het toeval over en pak de wespenplaag zo snel mogelijk aan!

 

Wanneer kan ik een wesp gestoken worden?

Je gaat aan de tuintafel zitten met een glaasje limonade en na enkele minuten komt er een wesp aanvliegen. Ze gaat op de rand van het glas zitten en snoept van de limonade. Je slaat haar weg, maar ze komt weer terug. Dit herhaalt zich een paar keer tot de wesp er genoeg van heeft. Ze steekt je in je hand. Eigen schuld dikke bult. Uithalen naar een wesp is dus wel het laatste wat je moet doen als er een wespenplaag heerst. Een wespennest dichtstoppen of stukmaken is al helemaal gevaarlijk. De wespen zullen uitbreken en meteen aanvallen. Een steek kan al heel pijnlijk zijn, maar als je door honderden wespen wordt gestoken, dan is de pijn helemaal onbeschrijfelijk.

 

Hoe voelt een wespensteek

Als een wesp steekt, dan spuit ze met haar angel gif in de huid. Eerst volgt een brandende pijn. De huid wordt rood en zwelt op. Later kan de gestoken plek ook flink gaan jeuken. De eerste paar uur is de pijn het ergst. Daarna zal de huid kalmeren. Let wel op, word je niet door een limonadewesp, maar door een hoornaar gestoken? Dan kan de steek nog pijnlijker aanvoelen. Hoornaars hebben namelijk een nog grotere angel waardoor de schade ook erger zal zijn.

 

Gevolgen bij een allergie

Ben je allergisch voor wespengif? Dan kun je meer narigheid bij een wespensteek verwachten. Zonder de juiste tegenmiddelen kun je namelijk in shock raken en in het ergste geval zelfs komen te overlijden. Heb je iets in huis tegen wespengif? Dan moet je dit na een steek onmiddellijk bij jezelf toedienen en de huisarts bellen. Er zal namelijk ook een nabehandeling nodig zijn. Belangrijk bij een allergie is dat je zo snel mogelijk handelt.

 

Wespensteek voorkomen: Wespennestverwijderen.com helpt je

Zeker als je allergisch bent voor wespengif, is het raadzaam om direct contact op te nemen met een professionele wespenbestrijder als je een wespennest hebt aangetroffen. Hoe sneller het nest verdwijnt, hoe eerder je voorkomt dat er mensen of dieren gestoken worden. Gelukkig staan de bestrijder van Wespennestverwijderen.com voor je klaar zodat de kans op een wespensteek aanzienlijk vermindert!