Gifgroen.nl
Image default
Woning en Tuin

Bodemvochtsensor geeft meer inzicht in je groenprojecten

Er zitten meerdere voordelen aan het aanschaffen van een bodemvochtsensor. Je bespaart tijd, watergift en inboet. Voor het planten van nieuwe bomen in gemeenten is het belangrijk dat ze op het juiste moment de juiste hoeveelheid water krijgen. Zodat zij kunnen bloeien tot hun toppunt en er geen verspilling is van onnodige diensten.

Hoe werkt een bodemvochtsensor?

Een bodemvochtsensor is gemaakt om het vocht in de grond te meten. De sensor ziet wanneer de grond te droog of te vochtig is. Daarnaast zijn ze makkelijk te verstoppen onder een drainagedop, kokosmat of bijvoorbeeld een houten afdekking. Ook kan de sensor deels ondergronds geplaatst worden.

Water besparen met sensoren

Door telkens naar de geplante bomen te gaan om te kijken hoe het zit met de groei, grond en de benodigdheden aan water verspil je een hoop tijd. Dit kost namelijk brandstof, tijd en geld (personeelskosten). Met een bodemvochtsensor bespaar je die dingen dus. Want met zo’n bodemvochtsensor kan je alles vanaf een afstand in de gaten houden. Daarnaast kun je met een sensor ook nog de totale watergift besparen. Natuurlijk is het moeilijk in te schatten wanneer planten en bomen weer water nodig hebben. De bodemvochtsensor geeft je inzicht in wanneer het nodig is om planten of bomen water te geven.  Ook geeft de sensor aan wat de benodigde hoeveelheid water is die de planten of bomen nodig hebben om goed te groeien.

Vocht meten met bodemvochtsensor

Met een bodemvochtsensor kan je het vocht meten in de grond. Dit is belangrijk voor het in de gaten houden van de planten of bomen zodat het duidelijk is wanneer er water moet worden gegevn. De bodemvochtsensor meet het percentage vocht en dat word gelinkt aan de zuigspanning van het grondtype. En dat resulteert weer in een vochtkarakteristiek. Via een verbinding wordt dit via de sensor naar ons dashboard gecommuniceerd. De verbinding wordt gemaakt via KPN en Sigfox. Zij staan beiden bekend om hun lage energieverbruik. De batterij van de sensor kan 5 tot 10 jaar mee gaan.

https://www.connectedgreen.nl/bodemvochtsensor/