Gifgroen.nl
Image default
Sport

Wat is Omega3

Omega 3 vetzuren bieden belangrijke gezondheidsvoordelen voor het lichaam. Er is één essentiële omega-3, alfa linoleenzuur (ALA), die kan worden gewonnen uit voedingsmiddelen zoals vis of andere bronnen zoals planten die hun eigen oliën produceren als reactie op zonlicht; het is echter helemaal niet ongewoon dat mensen die evenwichtige diëten eten, rijk aan fruit en groenten, deze gezonde voedingsstoffen ook op natuurlijke wijze binnenkrijgen De tweede groep meervoudig onverzadigde FA’s omvat DHA & EPA – twee andere soorten die vaak voorkomen in vlees/vis enz., maar we hebben er niet te veel van nodig omdat ons lichaam slechts beperkte hoeveelheden zelf aanmaakt, afhankelijk van de hoeveelheid voedsel die we uit externe bronnen halen.

Waarom kiezen voor Omega3?

De positieve effecten van omega 3-vetzuren worden toegeschreven aan het voorkomen van hart- en vaatziekten, artritis en depressie. Ze passen ook in een gezonde voeding, omdat ze voorkomen in plantaardige oliën zoals lijnzaadolie, maar ook in vlees of groene bladgroenten en andere bronnen zoals EPA/DHA, die alleen voorkomen in vis en zeevruchten

Omega-3 zijn de belangrijkste vetten die je nodig hebt voor de gezondheid van je lichaam! Je vindt ze voornamelijk in cellen – niet alleen in ons lichaam, maar ook daarbuiten op organen zoals huid en haargroei waar deze cruciale voedingsstoffen essentieel zijn.

Ontstekingsremmend

Ontstekingen zijn een belangrijk teken dat schade in ons lichaam moet worden hersteld. Als het echter te lang aanhoudt, beginnen we zieker te worden en hebben we zelfs meer kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten of kanker naast andere aandoeningen, omega 3-vetten helpen chronische symptomen te verminderen, waardoor uw risico’s niet alleen hier, maar ook in de toekomst zullen afnemen.

Omega3 zorgt voor gemoedsrust

Omega3 speelt een cruciale rol bij de productie van chemische stoffen in de hersenen die stemmingen regelen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die voldoende omega 3 innemen minder kans hebben op depressies of angststoornissen! Het nemen van supplementen helpt ook de symptomen van dit soort geestesziekten te verminderen.