Gifgroen.nl
Image default
Woning en Tuin

Een gezond huis begint bij Schrijver Systeem Vochtbestrijding

Je staat er niet bij stil, maar een vochtige woning is een ongezonde woning. Vochtproblemen is oorzaak #1 van gezondheidsklachten die ontstaan in de woning zelf. Het is niet zozeer het vocht zelf dat de gezondheid aantast, maar het zijn de organismen die in deze vochtige en warme omgeving groeien en leven en een gezondheidsrisico vormen. Denk bijvoorbeeld aan schimmels en ongedierte.

Zo’n ongezonde situatie kun je gelukkig snel en zonder hoge kosten tegengaan door te ventileren. Want ventilatie verdrijft het vocht naar buiten waardoor de luchtvochtigheidsgraad weer naar normale waarden daalt. Schrijver Systeem heeft hiervoor een eenvoudige, maar effectieve oplossing bedacht: duurzame muurelementen. Deze prefab elementen worden in de buitenmuur geplaatst en voeren het vocht af middels natuurlijk luchtstromen. Vochtproblemen behoren daarmee tot de verleden tijd!

Hoe herken je een vochtige woning?

Condens op de ramen. Een muffe lucht in huis. Schimmels en lelijke vochtplekken op muren. Dit zijn bekende signalen dat van vochtproblemen. We spreken dan van een permanent vochtprobleem. Zodra je deze signalen constateert is het tijd om hier definitief iets aan te doen, want wanneer je te lang in een vochtige omgeving woont kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid.

Een verhoogd gezondheidsrisico door vochtproblemen in huis

We koken, douchen, en hangen de was op. Hele dagelijkse werkzaamheden die ervoor zorgen dat er vocht in huis ontstaat. Wanneer er structureel te veel vocht in de woning is dan levert dit vochtproblemen in huis op. De permanente hoge luchtvochtigheidsgraad tast de woning aan, maar ook de gezondheid. Vooral mensen die last hebben van astma of bronchitis lopen een verhoogd gezondheidsrisico. Het is daarom noodzaak om hier iets aan te doen. Het schrijver systeem lost dit vochtprobleem definitief op!

De muurelementen van Schrijver Systeem

Het Schrijver Systeem bestaat uit 100% duurzame muurelementen. Deze elementen worden in de buitenmuur van de woning geplaatst waardoor er een permanente luchtcirculatie ontstaat. Het overtollige vocht dat in de woning zit wordt naar buiten ‘gezogen’ en afgevoerd via de muurelementen. Deze manier van vochtbestrijding gebeurt op geheel natuurlijke wijze zonder dat er energie aan te pas hoeft te komen. Kortom, het Schrijver Systeem is een duurzame oplossing om voor altijd af te zijn van een vochtige woning.

Een vochtig huis? Je kunt er zelf ook al iets aan doen

Soms valt overtollig vocht in de woning niet altijd op. Dit komt onder meer door het seizoen en regelmatige ventilatie. Door regelmatig de afzuigkap te gebruiken of het ventilatiesysteem in de badkamer aan te zetten wordt vocht afgevoerd. Ook een deur of raam openzetten kan al helpen. Toch weet je nooit zeker of het vochtprobleem is opgelost. 

Twijfel je of jouw woning last heeft van vochtproblemen? Op de website van Schrijver Systeem staan tips om verschillende vochtproblemen te herkennen en hoe dit kan worden opgelost. 

Vochtproblemen permanent opgelost met Schrijver Systeem

Vertoont de woning signalen van teveel vocht? Het Schrijver Systeem is een slimme oplossing om dit permanent op te lossen. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen wordt overtollig vocht afgevoerd. Voor altijd! De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en vraag om de gratis offerte vochtbestrijding van Schrijver Systeem.

https://schrijversysteem.nl/vochtproblemen/