Gifgroen.nl
Image default
Woning en Tuin

Minimalisme in een tiny house keuken

Koken in een tiny house is een kwestie van wennen voor beginners. De beperkte ruimte van een tiny house kan een echte uitdaging zijn: Als u zich in een tiny house keuken wilt redden, moet u uw keukeninventaris drastisch verminderen en het onmisbare keukengerei op een slimme manier opbergen. Als de verhuizing naar een tiny house op handen is, vindt u hier geschikte tiny house tips voor de zinvolle inrichting van uw keuken en hulp om het minimalistische koken onder de knie te krijgen …

 

Stap #1: Verminder de keukenuitrusting

In een conventionele keuken in een van de ruime vrijstaande woningen met meer dan 100 vierkante meter hebben veel zaken ruimte. Veel huishoudens hebben echter veel te veel keukengerei waarvan slechts een klein deel daadwerkelijk regelmatig wordt gebruikt. Niet zelden kon meer dan 50 procent van de apparatuur achterwege blijven. Een drastische vermindering van de keukenuitrusting is een must bij het overschakelen naar de tiny house keuken.
 
Open uw huidige keukenkastjes en kijk kritisch naar de inhoud! Wat gebruik je elke dag? Welke accessoires gebruikt u slechts af en toe en wat kunt u onmiddellijk weggooien? In principe zijn er geen algemene antwoorden op deze vragen, omdat iedereen anders kookt en zijn eigen gewoonten heeft. Om uw beslissing gemakkelijker te maken, hebben we een aantal items opgesomd en hun bestaansreden in twijfel getrokken:
 

Bekers: Heb je echt 15 of meer kopjes nodig? Er is geen plaats in een minikeuken voor zulke hoeveelheden. Kies de mooiste modellen die u het liefst gebruikt en scheid uzelf van de rest!
 
Potten en pannen: Op veel plaatsen worden dagelijks slechts twee of drie van de kookpotten van tien of meer kookpotten gebruikt. In het algemeen is het zinvol om te investeren in een paar hoogwaardige potten en pannen en al het andere weg te doen.
 

Elektrische apparaten: Thermomix, KitchenAid, magnetron, waterkoker, broodbakker, mixer, broodroosters, broodroosters, broodroosters, broodwassers. De lijst van elektrische apparaten in de keuken is lang. Voor een minimalistisch kookplezier in het minihuis is er geen plaats voor al deze apparaten. Heroverweeg uw vroegere gewoonten en bedenk hoe vaak u de apparaten nodig heeft. Veel werkstappen kunnen ook zonder elektriciteit worden uitgevoerd, zodat u afscheid kunt nemen van sommige elektronische keukenhulpmiddelen.

Vlogger: Tiny House Giant Journey legt in een artikel over minimalisme in de keuken uit dat minimalistisch koken zonder tientallen elektrische apparaten zelfs meditatief kan zijn. Ze ziet het bereiden van voedsel niet als “een vervelende klus die zo snel mogelijk moet worden geklaard”. In plaats daarvan vraagt ze zich af of het niet beter is om bewust de tijd te nemen voor de voorbereiding en met plezier om te gaan met groenten en co.

In dit filmpje zie je hoe ze het oplost in haar tiny house keuken:

http://www.youtube.com/watch?v=w0U4IqbPnDc

 
Extra’s: Heeft u speciale borden alleen voor gasten, chique kristallen glazen voor speciale gelegenheden of plastic containers voor vijf huishoudens? Zulke bezittingen zijn niet op hun plaats in tiny houses.

Om het schoonmaken te vergemakkelijken, moet u uw gewoonten in twijfel trekken. Minimalistisch koken vereist een zekere mate van opoffering en verwaarlozing. Maar deze verzaking brengt veel positieve aspecten met zich mee en mag in geen geval als een last worden beschouwd. Het afscheid van onnodige bezittingen vergemakkelijkt niet alleen de bagage waarmee u zich verplaatst, maar ook het hele bestaan. Als u uw gebruikelijke procedures in twijfel trekt, zult u al snel merken dat er zich veel ballast heeft opgehoopt.