Gifgroen.nl
Image default
Bedrijven

Hoe kun je als bedrijf van je afval afkomen?

Het is voor bedrijven erg belangrijk om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Je kunt er als bedrijf voor kiezen om bij te dragen aan het verminderen van bepaalde problemen, maar als je hier geen rekening mee houdt, is de kans groot dat je juist bijdraagt aan deze problemen. Zo zijn er bijvoorbeeld nog te veel bedrijven die hun afval niet op de juiste manier verwerken. Dit is erg slecht voor het milieu en het is dan ook van belang om op dit gebied je verantwoordelijkheid te nemen.

Op welke manier kom je van je afval af?

Er zijn veel bedrijven die al hun afval in één container weggooien. Dit lijkt een goede oplossing. Je bent immers van je afval af en dit eindigt niet in de natuur. Toch is dit in veel gevallen helemaal niet zo’n goede oplossing als het op het eerste gezicht lijkt. Het is bijvoorbeeld zo dat een groot deel van het afval waar je als bedrijf mee te maken krijgt op een verschillende manier moet worden verwerkt. In veel gevallen is het nog mogelijk om dit afval te recyclen waardoor het zonde is om alles bij het restafval weg te gooien. Het restafval wordt namelijk verbrand, waardoor stroom wordt opgewekt. Echter, dit zorgt voor een hoop milieuvervuiling waardoor het recyclen van je afval een veel groenere en verantwoordelijke manier is om van je afval af te komen. 

Scheid je afval

Vrijwel ieder bedrijf krijgt te maken met afval. Om dit op de juiste manier af te laten voeren, is het van belang om dit gescheiden van elkaar weg te gooien. Als je een groot bedrijf hebt, is het bijvoorbeeld slim om een aparte container aan te schaffen of te huren voor het weggooien van PMD afval. In deze container mogen dan alleen plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons worden weggegooid. Dit kan opnieuw gebruikt worden waardoor het erg nuttig is om deze soorten afval apart van het restafval weg te gooien. Er zijn veel verschillende soorten containers waardoor het belangrijk is om je hier eerst goed in te verdiepen. Zo is er bijvoorbeeld een groot verschil tussen een container voor bouwafval en een container voor PMD afval.