Gifgroen.nl
Image default
Bedrijven

Beits of lak?

Wanneer je over houten meubelen beschikt kun je deze verzorgen met parketlak maar ook met beits. Wanneer je over houten meubels beschikt is het belangrijk om deze goed te behandelen. Wanneer je gaat kijken naar de producten om het hout te behandelen staat er zo veel dat het moeilijk is om te kiezen.  Maar wanneer gebruik je wat en wat is het verschil tussen deze twee producten, dat gaan we in dit artikel bespreken.  

Laten we beginnen met beits, wat is het precies? Beits is een transparante laag die over hout kan worden aangebracht, deze laag trekt in het hout. Wanneer je beits aanbrengt beschermt het hout tegen krassen en vuil. Beits kun je ook kopen in een half transparante kleur. Wanneer je beits aanbrengt blijven de nerven van het hout zichtbaar. Beits zorgt ervoor dat het hout zijn goede conditie houd, dit omdat water nog steeds in en uit het hout kan. Beits is verkrijgbaar in verschillende kleuren dus voor ieder hout is er wel wat te vinden.

Wat doet lak precies voor het hout? Ook lak is een transparante laag die over het hout wordt aangebracht. Een verschilletje is, is dat lak op het hout blijft liggen en niet in het hout trekt. Je kan dit vergelijken met een laag verf alleen dan transparant of half transparant. Ook bij lak blijven de nerven van het hout mooi zichtbaar. Wanneer je gaat voor een licht transparante lak, kan je je meubels weer een heel ander effect geven. Wanneer er een laag lak is aangebracht is het hout beschermt tegen water en vuil. Let wel goed op dat lak niet op alle soorten hout mag worden aangebracht. Zachte houtsoorten kun je beter niet behandelen met lak, de kans dat de harde laag erop breekt is zeer groot. Wil je zelf aan de slag met beits of lak? Neem dan een kijkje op www.moosefarg.nl en vind hier al je benodigdheden.

http://www.moosefarg.nl