Gifgroen.nl
Image default
Bedrijven

De kruipruimte isoleren, waar rekening mee houden?

Voor heel wat woningen geldt dat ze beschikken over een zogenaamde kruipruimte. In het verleden was het zo dat er hier eigenlijk niet of nauwelijks aandacht aan werd besteed. Dit althans voor wat het isoleren van de ruimte betreft. Vandaag de dag is dat wel even anders. Tegenwoordig kan er worden vastgesteld dat er in het overgrote merendeel van de gevallen voor gekozen wordt om deze ruimte te isoleren. Dat is niet alleen het gevolg van het feit dat mensen op deze manier ongedierte willen voorkomen in de kruipruimte, bovendien kan er op deze manier ook heel wat warmteverlies worden voorkomen. Wil jij graag meer ontdekken over de kruipruimte isoleren in je woning? Dan is het zonder meer een aanrader om je te gaan verdiepen in de onderstaande informatie.

Wat is een kruipruimte? 

Voordat we je meer gaan vertellen over de kruipruimte isoleren in je woning spreekt het voor zich dat het belangrijk is om te weten wat een dergelijke kruipruimte nu eigenlijk precies is. Voor de kruipruimte geldt dat er ook wel eens naar wordt verwezen als zijnde een kruipkelder. 

Het betreft hier de ruimte welke zich bevindt tussen de grond of de bodem en de onderkant van de begane vloer waar je woning over beschikt. In principe geldt voor deze ruimte dat ze gemiddeld over een hoogte beschikt gelegen tussen de 70 en 80 centimeter. Voor deze ruimte geldt dat ze beschikt over verschillende functies: 

  1. Ze creëert een barrière tussen de vochtige grond en de vloer van het huis; 

  2. Ze verbergt de leidingen voor gas, water en elektriciteit;

Door de introductie van moderne bouwtechnieken op de markt kan er vandaag de dag vastgesteld worden dat er steeds vaker geen gebruik meer wordt gemaakt van een dergelijke kruipruimte. Heeft jouw huis deze wel nog? Dan is je kruipruimte isoleren altijd interessant. 

Hoe kan een kruipruimte isoleren precies gebeuren? 

Voor de kruipruimte isoleren van je woning geldt dat er gebruik kan worden gemaakt van tal van verschillende mogelijkheden en materialen. De meest optimale methode voor het isoleren van je kruipruimte is afhankelijk van de hoogte evenals de toegankelijkheid waarover ze beschikt. Aan de hand van deze gegevens kan er vastgesteld worden dat de kruipruimte op twee verschillende manieren geïsoleerd kan worden. Hierbij kan concreet worden gedacht aan de onderstaande:

  1. Je kan de vloer isoleren via de kruipruimte; 

  2. Het is mogelijk om bodemisolatie te plaatsen in de kruipruimte; 

Eventueel kan er ook gekozen worden voor een combinatie van de beide hierboven aangehaalde mogelijkheden. Voor welke van deze beide opties jij finaal gaat kiezen is geheel afhankelijk van de situatie in kwestie evenals uiteraard van de persoonlijke verwachtingen waarover je beschikt.

Wat maakt dit tegenwoordig extra interessant?

Er kan vastgesteld worden dat de kruipruimte isoleren vandaag de dag als extra interessant kan worden bestempeld. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat steeds meer mensen de keuze maken om gebruik te maken van vloerverwarming. Bij deze vorm van verwarming spreekt het voor zich dat de warme lucht aan de vloer zelf wordt opgewekt. Dit heeft als gevolg dat ze al voordat de warme lucht stijgt zomaar kan ontsnappen via de vloer met alle verliezen van dien. Wil jij dit graag kunnen voorkomen? Dan is je vloer of de kruipruimte isoleren van je huis altijd een must.