Gifgroen.nl
Image default
Bedrijven

Hoe maak je een waterpijp klaar voor gebruik?

Een waterpijp is een vorm van roken overgenomen uit de Arabische cultuur. Waterpijp ook wel shisha genoemd wordt steeds populairder. De jeugd is ook steeds vaker aan de waterpijp te vinden, hoewel dit officieel niet mag. Het gene wat je rookt bij het gebruik van de waterpijp is tabak. Deze tabak bevat vele exotische smaken, naast de tabak adem je ook waterdampen in. Dit creëert de grote rookwolken.

 

Op dit moment zijn er vele lounges waar je kan roken van de waterpijp. Maar het is ook leuk om zelf de waterpijp klaar te maken. In dit artikel kom je erachter hoe je zelf een waterpijp klaar maakt. Veel plezier!

 

Voordat je begint is hygiëne erg belangrijk, was daarom altijd eerst zelf je handen met zeep. Hierna is het belangrijk om de waterpijp zelf goed te wassen. Dit hoeft niet met zeep. Echter is het wel erg handig om met een doekje langs de waterpijp te gaan. Het kan zijn dat de vorige gebruiker de waterpijp niet goed heeft achtergelaten, wat niet erg hygiënisch is. Wanneer de waterpijp goed schoon is kan het klaarmaken beginnen.

 

Je begint met de buis losmaken van de vaas. De vaas laat je vollopen met water totdat het water aansluit op de buis. Wanneer dit is gebeurd kan je de vaas en buis weer vastmaken aan elkaar.

 

Hierna kan je aan de slag met de kom, die zit bovenop de waterpijp. Hierin doe je de shisha smaken. Je zorgt dat de smaken goed zijn aangedrukt. Hierna plaats je zilverfolie om de kom heen. Zorg dat de zilverfolie goed en strak is aangesloten op de kom. Hierna prik je gaatjes in de zilverfolie. Hoe dunner de gaatjes des te beter. De gaatjes zorgen voor de luchttoevoer van de waterpijp.

 

Wanneer het folie erop zit ben je bijna klaar om te beginnen. Je hebt alleen nog wat nodig om de smaken te laten verbranden. Om dit te doen leg je een of twee speciale brandende kooltjes op de waterpijp. Wanneer deze aan staan kan je beginnen! 

 

https://premium-hookahs.nl/