Gifgroen.nl
Image default
Bedrijven

Hoeveel koffie per dag?

Koffie staat bekend om zijn werking. Het pept je op en geeft je energie om de dag door te komen. Je gebruikt het om wakker te worden en om wakker te blijven. Maar je bent niet alleen, koffie wordt dagelijks door miljoenen mensen gedronken om wakker te blijven, moeheid te maskeren en focus en concentratie te verbeteren. Hierdoor kan je zelfs als je moe bent er vol voor gaan. De werkende stof in koffie is cafeïne. Ondanks dat cafeïne zijn voordelen kent, heeft het ook nadelen. Maar hoeveel kopjes koffie of cafeïne is slecht voor je? In dit artikelen bespreken we hoeveel koffie je kan drinken voor er ernstige gevolgen aan te pas komen.

 

Een hoeveelheid van 400 milligram cafeïne per dag wordt aangeraden voor gezonde volwassenen. In verhouding is dat ongeveer dezelfde hoeveelheid cafeïne in vier koffiecups. Dit is dan weer te vergelijken met tien blikjes cola of twee energydrankjes. Het is belangrijk dat erbij vermeld wordt dat dit voor gezonde volwassen is. Voor andere doelgroepen zoals kinderen is cafeïne een minder goed idee. Zo moeten ook vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden oppassen met het nuttigen van veel koffie.

 

Er zijn verschillende symptomen die kunnen optreden bij het drinken van meer dan vier kopjes koffie per dag. Zo kan je bijvoorbeeld migraine krijgen. Ook kan je door de grote hoeveelheid cafeïne niet meer in slaap komen met slapeloosheid tot gevolg. Andere effecten zijn nervositeit, rusteloosheid, snel hartritme. Het meest gevaarlijke is als koffie wordt gebruikt om chronisch slaaptekort te verbergen. Dit kan op lange termijn gevolgen hebben voor de gezondheid. In conclusie is het dus aan te raden de koffie consumptie onder de 4 kopjes per dag te houden. Vooral op een dag op kantoor gaat dat sneller dan gedacht. Het kan daarom handig zijn om bij te houden hoeveel koffie je consumeert.  Vooral met handige cups voor nespresso wordt het maken van koffie heel makkelijk. 

https://www.koffiecupster.nl/