Gifgroen.nl
Image default
Dienstverlening

Natuurlijke speeltoestellen in speeltuinen

Trendy & interessante voordelen!

Het is helemaal trendy tegenwoordig: speeltuinen bouwen met natuurlijke speeltoestellen. Vandaag de dag is de jeugd vooral geobsedeerd door smartphones en computergames. Buiten spelen in een gezonde omgeving schiet er bij steeds mee kinderen vaak bij in. Natuurlijke speeltoestellen helpen om deze trend tegen te gaan. De praktijk leert dat kinderen die in een natuurlijk ontworpen speeltuin terecht kunnen, hun smartphone en computerspelletjes even helemaal vergeten. En lekker gezond bewegen en ravotten in een gezonde omgeving. En dit is natuurlijk de grootste pro van speeltuinen met toestellen gemaakt van natuurlijk en duurzame materialen. Maar natuurlijke speeltoestellen gebruiken is om nog meer redenen profijtelijk.

 

Een beperkte mate van onderhoud

De robuustheid en lange levensduur van natuurlijke speeltoestellen maakt ze aantrekkelijk voor gebruik in speeltuinen. Hierbij kunt u denken aan houten speelhuisjes, evenwichtsbalken, een kabelbaan en natuurlijk het gebruik van duurzame objecten als bomen, zand en (ongevaarlijk) water. Houten toestellen, gemaakt van hardhout als acacia, hebben weinig tot geen onderhoud nodig en blijven lang goed. Natuurlijk is een periodieke veiligheidsinspectie altijd vereist, maar deze controlebeurten kunt u gelukkig voordelig uitbesteden aan een derde partij. Zo heeft u zelf als beheerder of eigenaar geen omkijken naar uw speeltuin en kunnen de kids er veilig in spelen.

 

Reactie op natuurlijke speeltoestellen

Kinderen voelen zich snel aangetrokken tot natuurlijke materialen. Een speeltuin met gave houten objecten, een stoere glijbaan van metaal en hout of een brede zandbak: de kleintjes krijgen er geen genoeg van. Plaats daarbij nog en paar mooie bomen en struiken rond uw speeltuin en het kan niet op: de natuur regeert en de kinderen krijgen de tijd om de dagelijkse beslommeringen even helemaal te vergeten.

 

Ontwerp en advies

Bij professionele aanbieders van natuurlijke speeltoestellen koopt u niet allen de speeltoestellen, maar kunt u deze ook op maat laten ontwerpen. Verder kunt u hier terecht voor advies op maat, toegespitst op uw wensen. Vraag nu een adviesgesprek aan of kies direct voor een interessant geprijsde offerte!