Gifgroen.nl
Image default
Eten en drinken

Mag Ik Bij De Groothandel Shoppen?

De vraag of je nou wel of niet bij de groothandel mag winkelen wordt vaak gesteld. Ze zijn natuurlijk voor bedrijven bedoeld, maar mogen dan ook daadwerkelijk alleen bedrijven gebruik maken van deze winkels?

In deze artikel gaan we het hebben over groothandels, waar ze voor bedoeld zijn en wie er allemaal mag winkelen.

 

Wat is een groothandel?

Een groothandel is een winkel waar over het algeneem grotere hoeveelheden verkocht worden. In dit artikel bespreken we vooral groothandels als de Sligro en Macro, omdat deze de meest bekende zijn en ook diegene zijn waar de meeste vragen over binnen komen.

Een groothandel is bedoelt voor bedrijven, en is dus over het algemeen niet voor consumenten. Bij de Sligro en de Macro kom je alleen binnen met een klantenkaart, en hier heb je een bedrijf voor nodig.

 

Zijn groothandels veel geodkoper?

Ja en nee. Een heleboel producten zijn maar een heel klein beetje goedkoper als in de supermarkt, maar er zijn vaak aanbiedingen die de prijzen wel extra laten dalen. In de Macro folder of de Sligro folder kan je deze aanbiedingen altijd vinden.

Vaak zijn de producten van het huismerk van de desbetreffende winkle wel een stuk goedkoper dan de normale supermarktprijzen.

 

Waarom gaan mensen dan naar de groothandel?

Voor ondernemers is het voordelig omdat je een factuur krijg. Dit maakt het extra gemakkelijk om het belasting terug te vragen. Dit zorgt ervoor dat een ondernemer geen twee keer belasting betaalt, en dus een stuk goedkoper uit is. Zo kunnen de etenswaren die voor de zaak gekocht zijn heel makkelijk afgetrokken worden.

 

Conclusie

Groothandels zijn in eerste instantie voor ondernemers. Je moet in vele gevallen een kvk inschrijving hebben, en het scheelt in dit geval ook op boekhoudkundig gebied. Kwa prijs verschilt het vaak ietsjes minder. Het is dus ook niet erg aantrekkelijk voor mensen die geen ingeschreven onderneming hebben!

 

https://www.kupino.nl