Gifgroen.nl
Image default
Eten en drinken

Sapvasten zorgt voor ontslakken en verantwoord afvallen

Sapvasten en een sapkuur bestellen is bedoeld voor (redelijk) gezonde mensen. Je kunt beter niet gaan sapvasten als je eetproblemen hebt, bijvoorbeeld anorexia nervosa of boulimia, als je tbc hebt gehad of kanker, bij schildklierstoornissen, bij zwangerschap, chronische leveraandoeningen, alcoholisme of suikerziekte. Bij twijfel over je lichamelijke geschiktheid maar ook als je geestelijk erg in de war bent, kun je beter eerst een arts raadplegen. Vasten en een uniek sapkuur bestellen is geschikt en aanbevolen, zo mogelijk ieder half jaar een weekje, voor iedereen die zijn lichaam en geest terdege schoon wil maken en tevens wat gewicht wil kwijtraken.

Wanneer en waar?

Sapvasten en een sapkuur bestellen doe je als je eraan toe bent. Een reinigingskuur, het loslaten van afvalstoffen en eventuele emotionele ballast is een proces van motivatie, overgave en ontspanning: een proces van lichamelijk en geestelijk loslaten. Dit loslaten kan alleen als je je veilig en ontspannen voelt. Kies dus een periode uit waarin je genoeg tijd voor jezelf kunt nemen.Of neem een pauze van je drukke bestaan en geef je lichaam de kans op een frisse nieuwe start met een sapvastenen een sapkuur bestellen op een heerlijk rustige locatie net iets van huis. Lekker bewegen terwijl je lichaam zich reinigt én een heerlijke vakantie.

Jezelf voorbereiden op een sapvastenkuur

Ga je een sapkuur bestellen? Dan moet je jezelf voorbereiden. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden, dus bij het maken van je keuze zal je lichaam het signaal krijgen dat het zich moet voorbereiden op weinig eten. Heb je nooit eerder een vastenkuur gedaan of sapkuur bestellen, dan zal je lichaam dit signaal niet direct herkennen. Je gedachten, voorstellingen en verwachtingen van deze vastenweek kunnen een lichamelijke weerstand creëren. Je kunt wat emotioneler zijn dan normaal, laat die emoties maar komen en gaan.Houd voor ogen dat je jezelf een prachtig cadeau geeft. Een cadeau dat je meer energie, een heldere geest, ruimte en heling zal opleveren.