Gifgroen.nl
Image default
Financieel

3 keer om uw schuld te consolideren met een persoonlijke lening

Het gebruik van een persoonlijke lening om schulden te consolideren is niet altijd de juiste beslissing. Maar als u zich in een van deze situaties bevindt, is dat waarschijnlijk het geval.Beeldbron: Getty Images

Het jongleren met meerdere vervaldatums van betalingen, rentetarieven en openstaande saldi maakt het gemakkelijker om de bal te laten vallen en een betaling missen. Eén foutje en u kunt uw kredietscore jarenlang schaden, en het oplopen van late vergoedingen kan grote schade aanrichten aan uw financiën.

Met schuld consolidatie leningen kunt u meerdere leningen combineren in één lening, waardoor de betaling wordt vereenvoudigd proces en u toegang te geven tot extra voordelen. Hoewel het consolideren van schulden met een persoonlijke lening zijn valkuilen heeft, kan het ook financieel levensreddend zijn als je verdrinkt in schulden. Hier volgen enkele momenten waarop u zou moeten overwegen uw huidige schuld te consolideren met een persoonlijke lening.

1. U kunt uw rentetarief verlagen

Als u een goed krediet heeft, komt u mogelijk in aanmerking voor een persoonlijke lening met een lage rente waarmee u uw saldo kunt aflossen tegen een lager tarief dan uw bestaande schuld. Dit is de beste reden om uw schuld te consolideren, omdat het u een aanzienlijk bedrag kan besparen. Stel dat u tegoeden afbetaalt op drie creditcards met respectievelijke rentetarieven van 14%, 16% en 17%, maar dat u in aanmerking komt voor een persoonlijke lening met een rentepercentage van 10%. Door te consolideren, kunt u in de loop van de tijd honderden – zo niet duizenden – aan rente besparen. Hoe kunt u ervoor zorgen dat u duizende euro’s spaart en in aanmerking komt voor een persoonlijke lening? Dat kunt u hier https://zonder-bkr-lenen.com/ terugvinden. 

De meeste kredietverstrekkers vereisen dat u een “redelijk” of “goed” krediet heeft – meestal een FICO®-score tussen 580 en 739 — en zal uw rentepercentage baseren op uw kredietgeschiedenis. Als uw credit score wat werk nodig heeft, kunt u deze een boost geven door eventuele onnauwkeurigheden in uw rapport te bekijken en te betwisten en door een deel van uw huidige schuld af te betalen. U kunt ook wachten met het aanvragen van de nieuwe lening totdat er een negatief cijfer van uw rapport valt, wat in de meeste gevallen zeven jaar na de datum van de oorspronkelijke wanbetaling gebeurt.

Houd er rekening mee dat de geldschieter ook een bedrag in rekening kan brengen. oprichtingskosten (meestal 1% tot 5% van de totale lening) om de kosten van het verwerken van de nieuwe lening te dekken. Zorg er dus voor dat deze vergoeding niet opweegt tegen de potentiële rentebesparingen voordat u tekent op de stippellijn.

2. U moet uw maandelijkse betalingen vereenvoudigen

Een van de meer voor de hand liggende voordelen van schuldconsolidatie is vereenvoudiging: wanneer u consolideert, hoeft u slechts één maandelijkse betaling bij te houden. Het stroomlijnen van het betalingsproces is echter geen goede reden om te consolideren als u een hogere rente krijgt. Houd er rekening mee dat een hogere rente een duurdere lening betekent en waarschijnlijk een langere aflossingsperiode. Het maakt je leven nu misschien gemakkelijker, maar het is niet de moeite waard om extra geld uit te geven aan rente om elke maand maar één vervaldatum te hebben om te onthouden.

3. U kunt uw maandelijkse betalingen niet doen

Als u uw schuld consolideert met een persoonlijke lening, kunt u uw maandelijkse betalingen verlagen door de looptijd van uw lening te verlengen. Niemand wil zijn rentetarief verhogen of de tijd verlengen die nodig is om schulden af te betalen, maar als u eenvoudigweg uw minimale maandelijkse betalingen niet kunt doen, kan consolidatie u helpen voorkomen dat de lening in gebreke blijft, wat tot ernstige gevolgen kan leiden dan een langere aflossingsperiode. Als we spreken over ernstige gevolgen doelen we naar deze die genoemd worden op https://leningmetbkr.com/. Lees deze dus zeker een keer door. Een gewaarschuwd mens telt namelijk voor 2!

Overweeg andere opties

Schuldconsolidatie met een persoonlijke lening is niet voor iedereen de juiste oplossing, dus overweeg alternatieve opties te onderzoeken. Mogelijk kunt u een aanbieding voor creditcardsaldooverdracht vinden die u beter van dienst is. Sommige bieden lage of 0% rentetarieven voor een bepaalde periode, maar je hebt een goed krediet nodig om in aanmerking te komen. Als u deze weg volgt, is het van cruciaal belang om het saldo af te betalen voordat de actieperiode afloopt (meestal 15 tot 21 maanden) om de hoge reguliere rente te vermijden.

Misschien wilt u ook een lening voor eigen vermogen overwegen , waardoor u een lagere rente kunt krijgen door de overwaarde in uw huis als onderpand te gebruiken. Weet dat u uw huis in gevaar brengt als u uw maandelijkse betalingen niet kunt doen.

Schuldconsolidatie is een waardevol hulpmiddel als u moeite heeft om uw vereiste betalingen te doen of kunt profiteren van een lagere rente. Weeg elk van uw opties af en zorg ervoor dat u alle bijbehorende kosten begrijpt voordat u verder gaat met een nieuwe persoonlijke lening.

 

https://leningmetbkr.com/leningen/550-euro-lenen/