Gifgroen.nl
Image default
Fotografie

Hoe maak je een fotoboek, dat je herinneringen tot leven brengt?

Het maken van fotoboeken, dat is een fenomeen wat de afgelopen jaren weer steeds vaker gebeurd. Mensen vinden het toch prettig om hun meest dierbare herinneringen vastgelegd te hebben, waardoor ze het voor eeuwig kunnen koesteren. Er is ook niets fijner dan s’ avonds door een fotoboek te bladeren, en allemaal bijzondere momenten opnieuw te kunnen beleven. Iets wat toch moeilijk is met foto’s die op de telefoon opgeslagen zijn. Wil je graag een fotoboek maken, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? In deze blog helpen we je op weg!

Kies een thema

Om te beginnen, waar wil je dat het fotoboek over gaat? Wil je er een voor je kinderen maken, of gaat het over de afgelopen kerstvakantie in Zwitserland? Op het moment dat je het thema weet is het veel gemakkelijker om de foto’s terug te vinden. Een fotoboek met een algemeen thema zal lastig zijn te maken. Zeker als het je eerste keer is. We behouden het onderwerp van de kerstvakantie, leuk is om dit chronologisch op te bouwen in het fotoboek. Heb je foto’s gemaakt van de reis ernaartoe? Plak dat dan voorin het fotoboek. Hierdoor kun je over enkele jaren deze kerstvakantie nog beter beleven.

Kwantiteit is belangrijk

Fotoboeken kunnen gigantisch groot zijn, fijn om te weten is dat je het boek niet helemaal vol hoeft te plakken. Gebruik alleen de foto’s die écht belangrijk voor je zijn, of die een gevoel bij je oproepen. De bedoeling van het fotoboek is namelijk om de essentie van de gebeurtenis te laten zien. Hiermee kun je de gebeurtenissen nog beter beleven, en het de aandacht geven die het verdiend. Je zou eventueel ook kunnen kijken naar fotoboeken in de aanbieding, waarschijnlijk zitten hier ook kleineren fotoboeken tussen. Mocht je elk thema één fotoboek(je) willen geven.

Experimenteer met de lay-out

Leuk is om wat betreft de lay-out volledig je eigen gang te gaan, kom je één geweldige foto tegen waarbij je direct moet glimlachen? Dan kun je ervoor kiezen om die heel groot te laten uitprinten, waarna je die foto heel groot over de gehele pagina plakt. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van stukjes tekst, om de foto een duidelijker verhaal te geven. Of ter versiering achtergronden en kaders te gebruiken. Maak het fotoboek zo visueel aantrekkelijk mogelijk.

https://www.fotoboeken.nl/aanbiedingen/