Gifgroen.nl
Image default
Beauty en verzorging

Vieze schoenen? Zo maak je ze weer als nieuw!

Vieze schoenen? Zo maak je ze weer als nieuw! Nieuwe schoenen die direct vies worden behoren tot een van de meest ergerlijke dingen. Nu is het geen optie op met zakken om je enkels te lopen zodat je schoenen niet vies worden. Je wilt je nieuwe schoenen immers showen. Mocht het toch het geval zijn dat je nieuwe schoenen al snel vies zijn geworden, dan kun middels dit artikel weer je schoenen er als nieuw uit laten zien!

Reinigingstips

Is het kwaad al geschied en zijn je nieuwe schoenen al vies? Geen probleem. Hier volgen een aantal tips om je schoenen weer als nieuw te krijgen:

  1. Geef ze een wasbeurt. Dit kan zowel met de hand als met de wasmachine. Let hierbij wel op dat je de wasmachine op een lage temperatuur zet en de wastrommel een laag aantal toeren laat draaien om eventuele schade te voorkomen. Een te heette stand kan namelijk de lijm smelten waarmee sommige delen van de schoen zijn vastgemaakt. Stop je schoenen dan ook altijd in een oude kussensloop om de schoen te beschermen. Let met het handwassen op dat je geen bijtende middelen en ruwe materialen gebruikt die de schoen kunnen beschadigen.
  2. Was je veters of koop een nieuw paar. Nieuwe veters geven al snel een frisse look aan je schoenen. Daarnaast kosten ze ook maar een paar euro. Je kunt er tenslotte ook zelf voor kiezen om je veters te wassen. Ook dit kan met de hand of met de wasmachine.
  3. Gebruik sneaker whitener. Een sneaker whitener dient als een soort tipp-ex voor vieze plekjes op witte meestal ledere oppervlaktes.

Dit zijn uiteraard trucjes die je bij wat goedkopere schoenen uitvoert. Designer schoenen schoonmaken kun je namelijk beter aan een schoenmaker overlaten. Je wilt niet het risico lopen dat je je dure designer schoenen verpest.

https://sneakersreinigen.nl/designer-schoenen-schoonmaken/