Gifgroen.nl
Image default
Gezondheid

Detoxen? Dit is hoe het in zijn werk gaat

 

Er is nooit een perfecte tijd om je gezondheid goed aan te pakken, je kan elk moment pakken en er een perfect moment van maken. Het gaat inmiddels over je gezondheid, je gezondheid moet je als prioriteit zien. Hier lees je wat een detox precies is en hoe het in zijn werk gaat. 

Als het ware is je lichaam dagelijks vanzelf aan het detoxen. Bij het alledaagse proces van spijsvertering komen er altijd afvalstoffen vrij die je lichaam moeten verlaten. Hierdoor moet je lichaam al het bloed dat van de spijsverteringsorganen afkomt zuiveren. Alle wateroplosbare afvalstoffen verlaten de lever via de nieren het lichaam. 

Alle vetoplosbare afvalstoffen worden gebonden aan gal en verlaten het lichaam via darmen. Je levert reinigt het lichaam niet alleen van afvalstoffen afkomstig uit het lichaam, maar ook de afvalstoffen van buitenaf zoals medicin, pesticiden, luchtvervuiling, e-nummers, afvalstoffen uit sigarettenrook en ook andere stoffen uit de externe omgeving. Bijna alles passeert namelijk de lever.

Dit zijn niet de enige organen die zichzelf en je lichaam zuiveren, want ook je longen verversen zichzelf met nieuwe zuurstof. Alle organen doen het detox werk uitstekend, echter kan het nooit kwaad en is het ook nog eens juist gezond om je lichaam hierbij te steunen en een handje te helpen. Dit kun je doen door een detox te beginnen. Hiermee verminder je de afvalstoffen die de ontgiftingsorganen passeren, om precies te zijn de darmen, lever en de nieren. Je geeft je lichaam dan rust om de afvalstoffen die nog in de vetcellen of bindweefsel zitten op te ruimen. 

Hoe kan je detoxen?

Nu je weet waarom het belangrijk is om eens in de zoveel tijd te detoxen is het tijd om te beginnen! Om te beginnen zijn er verschillende manieren om te detoxen. Als je bijvoorbeeld elke dag ijsjes eet en hiermee stopt dan ben je als het ware al aan het detoxen. Maar ook een sapjeskuur is een super goede en gezonde manier om te detoxen. Daarnaast is intermittent fasting een zeer goede methode die je lichaam helpt met het detoxen.