Gifgroen.nl
Image default
Gezondheid

Heeft je kind ADD of ADHD, kijk hier eens naar!

In Nederland zijn er veel kinderen die last hebben van een bepaalde concentratiestoornis. Voorbeelden hiervan zijn ADD en ADHD. Voor deze kinderen kan het lastig zijn om te concentreren om lang stil te zitten. Dit kan voor problemen zorgen op school. Je hebt bijvoorbeeld moeite om te leren of om je huiswerk te maken. Het is dan goed om te zoeken naar een oplossing. Er zijn een hoop dingen die bij kunnen dragen aan het verbeteren van de concentratie. Wij hebben een aantal hulpmiddelen voor je op een rijtje gezet die je kunt gebruiken voor jezelf of voor je kind. 

Een voorbeeld van een hulpmiddel dat ik concentratiekamp is de kauwketting. Door te kauwen verbetert concentratievermogen van kinderen. Dit is dan ook de reden dat veel kinderen kauwen op een potlood of op een mouwen. Door hiervoor in de plaats een kou ketting te gebruiken wordt de concentratie beter. 

Een ander hulpmiddel is het wiebelkussen. Veel kinderen maak hier gebruik van, zowel thuis als op school. Door het wiebelkussen worden kinderen gedwongen om rechtop te zitten. Dit is onder andere goed voor de houding. Maar voor kinderen met bijvoorbeeld ADHD kan het ook helpen om een betere concentratie te krijgen. Het is dan ook een erg handig hulpmiddel. Heeft je kind last van concentratiestoornis, dan is het zeker de moeite waard om eens een wiebelkussen uit te proberen.

Daarnaast zijn er ook nog allerlei vormen van educatief speelgoed te vinden. Ook deze hulpmiddelen hebben een hoop woorden. Er zijn meer dan genoeg opties te vinden die bijdragen aan de concentratie van een kind.

Er zijn dus meer dan genoeg opties. Niet ieder hulpmiddel werkt voor ieder kind. Daarom is het goed om een aantal verschillende dingen te proberen zodat je kunt zien wat wel werkt en wat niet werkt. Het kan ik je uiteindelijk een hoop voordelen opleveren.