Gifgroen.nl
Image default
Gezondheid

Hoe kan je collageen in de huid op natuurlijke wijze verhogen?

Collageen dat je als supplement uit vitaminnest kunt halen, is een eiwit dat dient als bouwsteen voor ons haar, huid, botten, nagels, gewrichten, bindweefsel en bloedvaten. Zie het als de lijm die alles bij elkaar houdt. Collageen is een eiwit dat onze huid glad, stevig en soepel houdt. Littekens, striae en cellulitis verdwijnen en wonden herstellen snel. Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam op natuurlijke wijze minder collageen en het collageen dat er wel is, is van mindere kwaliteit. Hierdoor beginnen we meer gewrichtsstijfheid en pijn te ervaren, en beginnen we de effecten van veroudering op te merken in de vorm van rimpels en een hangende huid. Als u weet waar u collageen verhogende voedingsmiddelen en supplementen kunt krijgen, kunt u hun volledige gezondheidsvoordelen benutten. Laten we eens kijken welke natuurlijke voedingsmiddelen u kunt gebruiken om de collageenproductie op natuurlijke wijze te verhogen.

Consumeer meer groenten

We kunnen collageen verhogende eigenschappen toevoegen aan de lange lijst van andere bekende gezondheids- en welzijns voordelen die groenten bieden. Donkere bladgroenten bevatten veel antioxidanten zoals luteïne en bètacaroteen, evenals vitamine C en A. Voorbeelden van deze groenten zijn boerenkool, boerenkool, koolbladeren, spinazie en snijbiet. Deze groenten kunnen je lichaam helpen collageen te produceren door een aanzienlijke hoeveelheid vitamine C aan te bieden. Dit komt omdat ze rijk zijn aan antioxidanten, ze helpen ook je collageen door het te beschermen tegen de schade veroorzaakt door vrije radicalen. Nu we het toch over groenten hebben, het drinken van wat groene thee zal ook de collageen niveaus van je huid helpen. Groene thee bevat EGCG, een fenol en antioxidant die de gezondheid van de huid bevordert, de aantasting van collageen stopt en oxidatieve stress door het hele lichaam vermindert.

Eet meer voedsel dat rijk is aan hyaluronzuur

De perfecte combinatie voor het behoud van een gezonde huid is collageen en hyaluronzuur. Het verhogen van uw hyaluronzuur gehalte helpt bij het in stand houden van uw collageen reserves. Hyaluronzuur vult de lege gebieden tussen de collageen- en elastinevezels van uw huid op, omdat collageen op zichzelf niet veel flexibiliteit heeft. Hyaluronzuur fungeert als een voedend element om collageen flexibel en lenig te houden, waardoor een gezonde huid elasticiteit behouden blijft en het vochtgehalte van de huid behouden blijft. U kunt uw hyaluronzuur gehalte verhogen door voedsel zoals bonen, soja en wortelgroenten te eten. Het kan ook worden gebruikt in combinatie met actuele crèmes, therapieën en supplementen in uw huid verzorgingsregime.