Gifgroen.nl
Image default
Gezondheid

Welke producten zijn er tegen de overgang te gebruiken?

Welke producten zijn er tegen de overgang te gebruiken?

Op het moment dat je in de overgang zit, kan het handig zijn om gebruik te maken van een aantal producten. Dit komt omdat je in de overgang veel te maken kunt krijgen met verschillende klachten. Deze klachten worden ook wel overgangsklachten genoemd. Als je het over overgangsklachten hebt, is het soms mogelijk om deze te verminderen door een aantal producten te gebruiken. Veel mensen vinden het lastig om te weten welke producten er allemaal tegen de overgang gebruikt kunnen worden. Daarom gaan we in dit artikel kijken welke producten je hier allemaal tegen kunt gebruiken. 

Welke overgangsklachten zijn er allemaal?

Voordat we gaan kijken naar de producten die allemaal tegen overgangsklachten te gebruiken zijn, is het belangrijk om te weten welke overgangsklachten er allemaal zijn. De overgangsklachten hebben eigenlijk altijd te maken met een verschil de hormonen in je lichaam. Tijdens de overgang heb je de ene keer heel veel hormonen en de andere keer heel weinig. Daarom is de kans aanwezig dat je last kunt krijgen van klachten zoals gevoelige borsten. Als je last hebt van een heftige overgang, is de kans soms ook aanwezig dat je te maken krijgt met klachten zoals hartkloppingen overgang.

Supplementen tijdens de overgang

Op het moment dat je in de overgang zit, kan het handig zijn om een aantal supplementen te hebben die kunnen helpen met de klachten waar je last van kunt krijgen als je in de overgang zit. Als je het hebt over supplementen tijdens de overgang, zijn dit vooral supplementen die vitaminen en mineralen bevatten. Dit komt omdat deze het beste werken tegen de overgang. 

Tijdens de overgang heeft je lichaam de ene keer meer hormonen nodig dan de andere keer. De vitaminen en mineralen zijn de bouwstoffen voor deze hormonen. Daarom kan het belangrijk zijn om gebruik te maken van een aantal supplementen tijdens de overgang met vitaminen en mineralen. Hierbij moet je denken aan verschillende supplementen zoals multivitaminen. Deze zijn gelukkig gemakkelijk bij de apotheek of drogist te kopen. Hierdoor heb je direct de supplementen die je nodig hebt. 

Pijnstillers tegen de overgang

Het is niet mogelijk om de overgang zomaar stil te zetten. Aangezien dit een natuurlijk proces van je lichaam is, moet je het er vaak maar gewoon mee doen. Daarom zijn er veel mensen die gebruik maken van pijnstillers tegen de overgang. Op het moment dat je last hebt van klachten die pijn kunnen gaan doen, werken pijnstillers erg goed. 

Er zijn verschillende pijnstillers te vinden waar je gebruik van kunt maken. Vooral pijnstillers van de drogist zoals paracetamol en ibuprofen zijn erg handig om gebruik van te maken. Het is vaak mogelijk om hier redelijk wat van in te nemen. Echter is het wel belangrijk om te kijken wat de dagelijkse dosis is waar je gebruik van kunt maken met deze pillen. Dit is voor veel mensen natuurlijk erg prettig om te weten. Deze pijnstillers tegen de overgang zijn daarom erg nuttig tegen klachten.