Gifgroen.nl
Image default
Kinderen

Hoe maak je een kindergrafmonument voor je dochtertje?

Kindergrafmonument voor je dochtertje

Een kindergraf voor je kind – ga er maar aanstaan. Het meest verschrikkelijke dat je als ouder kunt over komen is gebeurt. Je moet het nu nog afsluiten met een grafsteen. Maar graf met een gewone grafsteen van steen past totaal niet bij hoe bijzonder je kind was.

Daarom kiezen steeds meer ouders voor een persoonlijk en uniek grafmonument. Grafkunst misschien wel.  

Lees hoe Memorabel afscheidsmonumenten samen met ouders een kindermonument ontwierp en uitvoerde. De nabestaanden bepaalden zelf hoe het ontwerp voor het kindergraf van hun dochtertje eruit kwam te zien. Tevens werden de nabestaanden ook bij de productie en het plaatsen van het kindermonument op het kerkhof betrokken.  

De eerste ontmoeting

De beide ouders, José en Henk, kwamen naar mijn atelier waar we  foto’s van hun dochtertje bekeken en zij hun verhaal over ziekte en verlies deden. Hoe abrupt het leven veranderde en nooit meer hetzelfde zal worden.

Voor hun dochtertje Linda zochten ze een uniek gedenkteken dat bij haar paste: kleurrijk, speels en vooral anders. Het kon geen traditionele grafsteen worden. Een RVS grafmonument met glas was hun wens. 

Graf Ontwerpen

Linda zat het vanaf het begin tegen. Al sinds haar geboorte had ze ernstige beperkingen en naarmate ze ouder werd verergerde dit.

Desondanks was ze een heel blij en lief kind. “Blijer dan blij, liever dan lief.”

Daarom ontwierp ik een boompje dat als het ware tegen de wind in is gegroeid. Dit boompje viel uit de diverse ontwerpen het meest in de smaak. Unaniem werd besloten geen achternaam en geen geboorte- en sterfdatum te graveren. Het boompje werd gevuld met gekleurde hartjes van glas die allemaal geleurde lichtvlekjes verspreiden als de zon schijnt. De definitieve positie van de hartjes bepalen we samen met de nabestaanden in het grafmonument in de werkplaats.

 

Kindergrafmonument op de begraafplaats

Samen plaatsten we het monument voor Linda op een koude maar zonnige dag. Met vereende krachten droegen we het monument naar het graf waar we samen de juiste positie bepaalden. Om het kindergraf kwam een RVS grafrand. Binnen het kader werden plantjes en bloemen geplaatst.

Het was de afsluiting van een intensieve periode. 

Na afloop maakten we een prachtig fotoboekje waarin het hele proces van eerste schetsen tot aan de plaatsing samen met de familie werd beschreven.

Memorabel Afscheidsmonumenten

Memorabel Afscheidsmonumenten maakt samen met nabestaanden unieke en persoonlijke grafmonumenten, grafstenen en grafzerken. De materialen die we gebruiken zijn vooral RVS, glas en cortenstaal. Alle grafmonumenten van Memorabel zijn eenmalig, uniek en worde in Nederland gemaakt dor vakmensen. Tijdens de uitvoering van het monument worden nabestaanden uitgenodigd om te komen kijken. Ook het plaatsen van het grafmonument op het graf op de begraafplaats doen we gezamenlijk. Bij voorkeur laat ik de nabestaanden het gedenkteken zelf naar het graf dragen.

 

Jeroen Stok 
Memorabel Afscheidsmonumenten 
Moezelstraat 72 
8226 LB Lelystad 
www.memorabel.nl/
info@memorabel.nl 
06-49 351 338

 

#Kindergrafsteen, #kindergraf, #babygrafsteen, #babygraf, #kindergrafmonument, #kindermonument

 

 

 

https://www.memorabel.nl/