Gifgroen.nl
Image default
Kinderen

7 must-haves buitenspeelgoed voor kinderdagverblijven

Kinderen van alle leeftijden, vooral kleuters, moeten buiten spelen. De fysieke en mentale ontwikkeling van peuters wordt ondersteund door hun vermogen om te springen, rennen en de natuur te verkennen. Buiten spelen helpt kinderen om hun sociale en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen, evenals hun coördinatie en fysieke vorm. Er moet een verscheidenheid aan opties beschikbaar zijn waaruit kinderen kunnen kiezen om alle soorten van spel te bevorderen en ontwikkelen, van onafhankelijke verkenning tot groepsparticipatie. Dit zijn de zeven belangrijkste soorten buitenspeelgoed dat een kinderdagverblijf als kinderdagverblijf in Rotterdam heeft om buiten te spelen.

Ballen in alle maten

Alle maten ballen zijn essentieel. De bal (of ballen) kan worden geschopt, gerold, gevangen, gegooid en gegooid door peuters voor verschillende sporten en spelletjes. Ballen zijn een must in elk kinderdagverblijf, omdat ze de motorische vaardigheden en hand-oogcoördinatie van kinderen helpen ontwikkelen.

Rijdend speelgoed

Voor jonge kinderen om alleen of met iemand anders in beweging te komen; stepjes, karren en ander berijdbaar speelgoed zijn fantastische opties. Het vergroten van het gevoel van eigenwaarde, het inspireren van onafhankelijk spel, het aanleren van samenwerking en delen, en het aanwakkeren van creativiteit zijn allemaal mogelijke voordelen van berijdbaar speelgoed. Dit berijdbare speelgoed stelt kinderen in staat om buiten aan lichaamsbeweging te doen, terwijl ze coördinatie, balans en spierkracht leren ontwikkelen.

Water- en zandtafel

De zand- en watertafel biedt kinderen een breed scala aan zintuiglijke ervaringen. Dit essentiële element voor buitenspelen heeft tal van voordelen, waaronder verbeeldingskracht, het bevorderen van samenwerking en de ontwikkeling van de fijne motoriek. Een kinderdagverblijf moet dus een middel hebben om kinderen geïnteresseerd en betrokken te houden door zand- en waterspelletjes te mengen. Kinderen kunnen rommelig en creatief zijn terwijl ze plezier beleven met zintuiglijk spel op een zand- en watertafel.

Schommels en glijbanen

Schommelen is een spannende en leuke buitenactiviteit die al jaren bestaat. Het gebruik van schommels kan leiden tot verhoogde sociale vaardigheden, fysiek uithoudingsvermogen en cognitieve groei. Kinderen zijn dol op wipkippen, bandenschommels of touw schommels en ze zullen er geen genoeg van kunnen krijgen. Een glijbaan is een ander essentieel voorwerp voor een kinderdagverblijf buitenspeelruimte. Dit komt omdat het gaat om naar de top klimmen en vervolgens naar beneden te glijden. Het gebruik van een glijbaan maakt het gemakkelijker om de balans te verbeteren, spieren te laten groeien, flexibeler te worden en bewegingen te coördineren. Als kinderen leren om omstebeurten trappen op en af ​​te klimmen, worden ook sociale vaardigheden gevormd.