Gifgroen.nl
Image default
Media

Het ontstaan van TikTok

TikTok is een social media app waar mensen net zoals facebook en snapchat korte filmpjes op kunnen plaatsen. Deze filmpjes gaan vaak over van alles en nog wat. In 2016 heeft Bytedance TikTok opgericht in China. Het werd in eerste instantie uitgebracht onder een andere naam namelijk Douyin. Bytedance is een grote Tech ontwikkelaar opgericht in China. Douyin werd uiteindelijk razend populair in China en krijg ongeveer 450 miljoen gebruikers. Door de grote groei en internationale bekendheid werd Douyin uitgebracht onder een nieuwe naam namelijk TikTok. De populariteit is waarschijnlijk te wijten aan het makkelijke gebruik van de app. Gebruikers kunnen de opgenomen filmpjes namelijk snel voorzien van muziek, filters en effecten. TikTok had bijvoorbeeld meer downloads dan Youtube of Facebook in 2019.

Wat kun je met TikTok

TikTok is dus een socia media platform waarmee gebruikers korte filmpjes van 15 seconden of minder kunnen delen met andere gebruikers. Het kan van alles zijn dat op je homepage voorbijkomt. Vaak zijn dit dansende mensen, fails of comedy. Wat vaak gebeurt bij nieuwe social media platformen is dat jongeren als eerste het gaan proberen. Dit omdat jongeren veel sneller zijn in het oppakken van nieuwe social media platformen. Veel oudere hebben de app nog niet ontdekt en het is daarom ook logisch dat de meeste gebruikers nog jong zijn op het “nieuwe” platform. België en Nederland hadden in 2018 al meer dan 4,5 miljoen gebruikers. Het is daarom ook niet gek dat ook influencers hun weg gevonden hebben op TikTok. Als influencer wil je veel volgers hebben en kiezen daarom voor het kopen van Tiktok volgers.

TikTok verbod

De populariteit van TikTok heeft ook Amerika bereikt. Onder veel jongeren is de app daar ook heel populair. De Amerikaanse overheid heeft hier wel zorgen over. Ze zijn bang dat Bytedance informatie van gebruikers doorspeelt aan de Chinese overheid. Daarom is er besloten om vanaf 15 september TikTok in Amerika te verbieden. Dit is te voorkomen als Bytedance de Amerikaanse tak van het bedrijf, met een waarde geschat van 20 a 30 miljard dollar, verkoopt aan Amerika. Veel Amerikaanse bedrijven zijn geïnteresseerd in een overname zoals Microsoft en Walmart.

https://gebruikersnamen.nl/product/tiktok-volgers-kopen/