Gifgroen.nl
Image default
Particuliere dienstverlening

Wanneer vogelgaas gebruiken?

Er is geen gebrek aan opties als het gaat om vogelbestrijding. Vogelgaas is een instrument van de vogelhandel. Vogelgaas is de beste optie voor vogelbestrijding als het vogelprobleem zich voordoet in een vijver, tuin of akker, voor bijvoorbeeld het probleem: kraaien verjagen dakgoot kun je beter andere methodes gebruiken. Andere opties, zoals vogelpinnen of geluidsafschrikking, werken meestal beter voor verschillende situaties of naast vogelnetten.

Vogelnetten voor vijvers werken het beste als vogels vissen, zoals koi, uit een vijver eten. Voorbeelden van vogels die dit doen zijn reigers en meeuwen. Vijvernetten kunnen voorkomen dat deze vogels de vis vangen en de vijver leegmaken.

Andere scenario’s waarin vijvernetten een ideale oplossing zijn, zijn onder meer visserij en fracking-activiteiten. Visserijen gebruiken vijvers met netten om vissen te kweken in een gecontroleerde omgeving. Net rond deze vijvers voorkomt dat vogels de vis aanlanden en stropen. Bij fracking-operaties worden vijvers met netten gebruikt om water op te slaan dat bij het frackingproces wordt gebruikt. Dit water wordt vaak behandeld met chemicaliën die schadelijk zijn voor vogels. Net rond deze vijvers voorkomt dat de chemicaliën in contact komen met vogels die toevallig op de vijver landen.

In de buurt van gebouwen ook effectief

Naast het weghouden van vogels bij voedsel, kan vogelgaas ook worden gebruikt om ze uit de buurt van gebouwen te houden. . Een net dat op een gebouw is geïnstalleerd, zorgt ervoor dat vogels er niet op kunnen landen en zich op kunnen nestelen. Dit is een veelvoorkomend probleem bij gebouwen die dicht bij bomen staan of naast een waterbron staan. Vogels kunnen bang zijn dat er een roofdier in de buurt van het gebouw is, waardoor ze er instinctief op willen gaan zitten.

Vogelnetten zijn ook effectief voor tuinen en gewassen. Vogels die geneigd zijn om fruit, zaden, noten, bessen of groenten te eten, kunnen worden afgeschrikt met vogelgaas. Veel voorkomende vogels die dit doen zijn kraaien, spreeuwen, mussen, duiven en merels. De maaswijdte van vogelgaas voor tuinen moet kleiner zijn dan die van vijvers, aangezien de vogels die uit tuinen eten kleiner zijn dan die uit vijvers. Dit werkt het beste in combinatie met andere vogelbestrijdingsopties, zoals geluidsafschrikking, die geluiden uitzendt die vogels weghouden.

Vogelgaas houdt alle vogels buiten met een effectiviteit van 100% controle.

Van de opties voor vogelbestrijding zijn de kosten hoog tot matig, maar ze zullen meer dan 20 jaar meegaan.

Vogelnetten zijn niet altijd de optimale optie voor vogelbeheersing. In andere gevallen kunnen vogelpinnen of geluidsafschrikking de voorkeur hebben.

Vogelspikes werken het beste als vogels samenkomen of op een richel gaan zitten. Spikes kunnen worden geplaatst om te voorkomen dat ze landen en dus ook om te voorkomen dat ze rond een gebouw worden gemonteerd.

Geluid

Geluidsafschrikking is een optie als vogelgaas om esthetische redenen niet de voorkeur heeft. Geluidsafschrikking komt in sonische en ultrasone varianten. Sonic-uitzendingen zenden het geluid uit van roofdieren van vogels en waarschuwingsgeluiden van vogels, die ook mensen kunnen horen. Ultrasone uitzendingen zenden frequenties uit waar alleen vogels naar kunnen luisteren, maar die hen er ook van weerhouden om rond uw terrein te vliegen.

Als u vogelcontrolediensten nodig heeft, kunnen wij u helpen. AviAway installeert op professionele wijze vogelbeheersingsoplossingen. Klik hier of bel 844-247-3373 voor een gratis offerte voor vogelbeheersing.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/kauwennest-weghalen/