Gifgroen.nl
Image default
Relatie

Eenzaamheid na de scheiding

Een scheiding is niet leuk en er moet veel gebeuren en veel waar over nagedacht moet worden tijdens een scheiding. Als eenmaal het scheidingsproces voorbij is kan je wellicht een soort opluchting voelen. Dit gevoel kan natuurlijk erg fijn zijn, maar dit gevoel kan ook omgezet worden naar eenzaamheid. Het gevoel van eenzaamheid kan voorkomen, omdat je wellicht gewend bent om jarenlang met je partner te zijn die er nu niet meer is. Hoogstwaarschijnlijk ben je ook verhuisd en woon je nu weer alleen. Wellicht dat je kinderen hebt en dat je kinderen mee zijn verhuisd, maar alsnog kan er een soort eenzaamheid aanwezig zijn. 

Zoek afleiding 

Allereerst is het verstandig om afleiding te zoeken. Een scheidingsproces kan erg stressvol zijn en dan is het fijn dat je daarna iets voor jezelf kan doen. Ga dan ook iets leuks doen. Wellicht vind je een boek lezen al erg leuk of misschien een nieuwe hobby zoeken. Natuurlijk is er ook de optie om iets leuks met anderen te doen. Als je kinderen hebt dan is het misschien een leuk idee om met je kinderen naar een pretpark te gaan of een andere leuke activiteit. Misschien vind je het juist leuk om te reizen en kan je een weekendje weg plannen. Ga vooral iets doen wat je blij maakt of wat je leuk vind om te doen. 

Leer nieuwe mensen kennen

Probeer ook nieuwe mensen te leren kennen. Vaak is het zo dat mensen het erg moeilijk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten, omdat ze dit spannend vinden of het lastig vinden om op onbekende af te stappen. Er zijn een aantal facebook pagina’s waarin mensen graag andere mensen willen leren kennen. Vaak is het zo dat er dagjes worden ingepland in zulke groepen zodat mensen de gelegenheid hebben om anderen te ontmoeten. Voor mediation in Vleuten kan je terecht bij Scheiden in Utrecht.

Zoek een nieuwe hobby 

Je kan dan een nieuwe hobby zoeken. Zo kom je er ook achter wat je wel leuk vind om te doen en wat niet. Wellicht vind je het nu erg leuk om te sporten of om iets te creëren. Een hobby kan duur zijn maar dit hoeft natuurlijk niet. Daarom is het leuk om verschillende activiteiten te doen, om zo ook jezelf beter te leren kennen.