Gifgroen.nl
Image default
Sport

BVV Barendrecht, de ploeg die de meeste klappen ontvangt

De Derde Divisie, hoogstwaarschijnlijk het eindstation van BVV Barendrecht tegen het einde van dit seizoen. Waar dit voetbaljaar enigszins positief begon voor de ploeg van trainer Jack van de Berg, begint het vooruitzicht op rechtstreekse degradatie steeds dichterbij te komen. Gezien de statistieken niet meer als terecht, uit 31 competitieronden wist de huidige hekkensluiter van de Tweede Divisie slechts 19 punten te verzilveren. Met een doelsaldo van -50 was een eventueel ‘net aan lijfsbehoud’ sowieso niet realistisch geweest voor de Barendrechters. Men heeft te weinig kwaliteit in huis gehaald om rol van betekenis te kunnen spelen in de hoogste afdeling van het amateurvoetbal van Nederland. Het is er tijdens de drie laatste speelronden dan vooral om de eer te doen. Trainer van den Bergh kan zich na elke opeenvolgende verliespartij op geen enkele andere manier uiten dan dat hij het boetekleed aantrekt. In de diverse interviews na afloop van competitiewedstrijden geeft de inmiddels alweer 60-jarige eindverantwoordelijke aan dat BVV Barendrecht zich in de spreekwoordelijke hoek bevindt waar de meeste klappen vallen.

Een effectieve oplossing voor deze neerwaartse spiraal is er volgens Van den Bergh nog niet. Hij hoopt zo snel als maar kan zijn ploeg uit het slop te trekken, en dan maakt het niet eens meer uit of het strijdtoneel de Tweede of de Derde Divisie zal zijn. Het is voor de coach belangrijk dat de club – ooit behorende tot de middenmoot van de derde afdeling van het Nederlandse voetballandschap – weer terug naar de basis gaat. En dan maakt het volgens Van den Bergh niet eens meer uit of dat een niveau lager gebeurt of dat het zich ‘last-minute’ weet te handhaven in de Tweede Divisie.

De verbintenis van Van den Bergh op Sportpark de Bongerd loopt nog door tot medio 2020. Onduidelijk is of beide partijen nog wat zien in een voortzetting van de samenwerking. Wat wel duidelijk is, is dat met name de technische directie de komende weken flink wat werk zal moeten verzetten. Ook met het oog op een onontkoombare degradatie is er flink wat werk aan de winkel.

Wil jij meer weten over deze ploeg, samenvattingen, interviews en diepte-items terugkijken? Ga dan nu snel naar Eyecons en kijk je ogen uit. Op ons Tweede Divisie-kanaal hebben we jou genoeg te bieden!

https://eyecons.com/kanalen/barendrecht