Gifgroen.nl
Image default
Toerisme

Stedentrip naar Sofia maken

Sofia is de hoofdstad van Bulgarije. Het ligt aan de voet van het Vitoshagebergte. Voor stedentrips of citytrips is het nog geen hele populaire bestemming. Dit is eigenlijk best gek, omdat het een hele mooie stad is. Bezienswaardigheden in Sofia zijn er meer dan genoeg. Als je een stadswandeling maakt door deze Bulgaarse hoofdstad kom je de meest mooie gebouwen en parken tegen. Hieronder lees je waarom een vakantie in deze stad heel erg leuk is.

De prijs

Vliegtickets naar Sofia zijn echt heel erg goedkoop. Voor onder de 80 euro zit je al retour per persoon in deze stad. Wij hebben de prijzen soms wel zo laag als 30 euro per retourticket gezien. Ook het leven in de stad is heel erg goedkoop. Als je bijvoorbeeld een taxi vanaf het vliegveld pakt, dan ben je nog geen 7 euro per rit kwijt. Ook het eten is kost bijna niets. Voor een goed driegangendiner voor 4 personen ben je nog geen 50 euro kwijt in een restaurant in de hoofdstraat

Bezienswaardigheden

De stad staat bol van unieke en mooie bezienswaardigheden. Zo kun je een bezoek brengen aan de wereldberoemde Alexander Nevski kathedraal, het nationale museum van de stad of een van de tientallen mooie parken. Favoriet bij toeristen is een mooie wandeltocht maken door het Vitoshagebergte. Je kunt dit met een gids doen, maar ook met jouw eigen gezelschap. Je volgt dan een mooie route die voorzien is van bordjes.

De sfeer

Sofia heeft een zeer unieke sfeer. Aan de ene kant is het heel erg ouderwets. Je merkt dat het toerisme nog in opkomst is en dat de hoofdstad (gelukkig) nog niet opdringerig is. Het doel van de stad is zeker niet om iedere euro uit de toeristen te persen. Iets wat je bij veel andere grote Europese steden wel ziet. De sfeer op straat kun je omschrijven als veilig en gemoedelijk.

 

https://www.stedentripsofia.nl