Gifgroen.nl
Image default
Webdesign

Een webshop beginnen? Leer van de grote bedrijven!

Iedereen kan wel enkele online winkels opnoemen, zelfs mensen die nog nooit online iets hebben gekocht kennen Bol.com en Amazon. Hoe wordt jij de nieuwe Coolblue? Uiteraard moet je eerst een webshop beginnen, daarnaast moet je ook leren van de grote namen. Dit zijn de vijf grootste geheimen van de succesvolle online winkels:

 

1. Marketing

Geen enkele webshop is groot geworden zonder marketing en promotie. Bij een goed online winkel platform zoals Shoptrader wordt je snel in Google gevonden dankzij SEO, metadata en keywords, daarnaast moet je niet alleen de webshop beginnen, je moet deze ook onder de aandacht brengen via social media. Zonder marketing is het vrijwel onmogelijk groot te worden.

 

2. Je moet kunnen opschalen

Je kunt op jouw website een paar producten zetten met een PayPal link, maar wat doe je als het gaat lopen? Begin je een nieuwe webshop en ga je een tijdje offline voor werkzaamheden? Je kunt veel beter meteen met een webshop beginnen op basis van een platform die een instap abonnement heeft, met extra opties en abonnementen waarmee je later kunt opschalen. Te veel ondernemers zijn aan succes ten onder gegaan.

 

3. Snel reageren op de markt

Wanneer de vraag verandert moet het aanbod ook aangepast worden. Pin je niet teveel vast op één product of leverancier, zorg dat je snel kunt schakelen. Koop klein in, of zelfs pas na de verkoop voltooid is. Grote voorraden zijn ook een groot risico. Zelfs Apple koopt beperkt in om overschot te voorkomen.

 

4. Zorg voor jouw klanten

Bij een webshop beginnen moet je niet denken aan techniek, maar aan de klant. Daarom is het Shoptrader platform veel slimmer dan een WordPress doe-het-zelf shop. De meeste tijd moet in klantcontact zitten, bereikbaarheid en perfecte afhandeling van orders. De grootste factor in het succes van Coolblue is klanttevredenheid om een voorbeeld te noemen.

 

5. Samenwerken is overleven

Maak afspraken met leveranciers en affiliates, kies een winkel CMS waarin hosting is inbegrepen, laat jouw pakjes door een ervaren pakketdienst bezorgen, koppel jouw resultaten aan de database van je accountant. Als je wilt slagen moet je kunnen delegeren, kies de partners die bij jouw visie passen en groei samen verder.

https://www.shoptrader.nl/webwinkel-beginnen/