Gifgroen.nl
Image default
Woning en Tuin

De beste veegmachines

Bent u voornemens een veegmachine aan te schaffen, dan adviseren wij u te verdiepen in de mogelijkheden van de vele modellen die er op de markt zijn. Er zijn eenvoudige veegmachines die gemaakt zijn voor het vegen van kleine oppervlakten en uitsluitend voor particulier gebruik geschikt zijn. Maar ook professionele exemplaren die voor continu gebruik geschikt zijn, bijvoorbeeld voor de plantsoendienst van gemeenten of instellingen. Daartussenin zitten nog vele uitvoeringen die van licht tot zwaar gebruik zijn en die verschillende mogelijkheden hebben en accessoires bieden. Maar welke veegmachine past er het best bij uw wensen, dat is een belangrijke vraag.

Veegmachines voor particulieren

Bent u een particulier en heeft u een veegmachine nodig om uw erf, oprit, tuinpaden e.d. te onderhouden, dan heeft u niet direct een zwaar model nodig. Maar juist voor deze klussen is er volop aanbod in veegmachines. Scheidt u vooral het kaf van het koren om een miskoop te voorkomen. Kies voor een degelijk merk. Liefst een merk dat uitsluitend parkmachines aanbiedt. Deze leveranciers hebben expertise in huis en kunnen u helpen als er een reparatie of reserve-onderdeel nodig is. Let erop of er verschillende borstels leverbaar zijn. Een harde, een zachte, een gootborstel of een sneeuwborstel. Deze laatste kan u helpen in de winter sneeuw te vegen.

Veegmachines voor professioneel gebruik

De keuze wordt in dit geval wat makkelijker. Een veegmachine die continu goed werk kan afleveren koop je bij de specialist en niet in een bouwmarkt. Let op een sterke motor en de wensbaarheid van de machine, want professionele veegmachines zijn zwaar. Ze moeten gebruiksvriendelijk zijn, zodat iedereen er makkelijk mee kan werken. Let er ook op of ze kunnen worden uitgerust met accessoires voor gladheidsbestrijding. Bijvoorbeeld met een sneeuwschuif en sneeuwborstels zodat u de machine ook in de winter optimaal kunt benutten.