De kosten van een hovenier

aug 28, 2016

Omdat veel mensen willen weten wat een hovenier kost zoeken zij online vaak naar het zoekwoord: kosten hovenier. Deze term is echter te algemeen. De kosten van een hovenier bestaan namelijk uit verschillende kostenposten. Daarnaast zijn de kosten van een hovenier afhankelijk van de opdracht en het werk dat de hovenier zal moeten verrichten.

Complexe opdrachten zoals het aanleggen van een vijver zullen logischerwijs meer kosten dan simpele klussen zoals het onderhouden van een gazon.

Kosten hovenier per uur

Wanneer u een hovenier in wilt huren voor het onderhouden van uw tuin dan zal de hovenier waarschijnlijk een uurtarief hanteren. Voor het uitvoeren van tuinonderhoud is het gebruikelijk dat een hovenier een uurtarief van ongeveer 25 euro per uur incl. btw hanteert. Er zijn natuurlijk ook goedkopere hoveniers met een uurtarief van rond de 15 a 20 euro per uur en u vindt hoveniersbedrijven die meer dan 25 euro per uur incl. btw hanteren.

Kosten hovenier bij het aanleggen van een tuin

Wanneer u een tuin gaat aanleggen en dat door een hovenier wilt laten doen dan betaalt u waarschijnlijk geen uurprijs maar een totaalprijs. Bij het aanleggen van een tuin is het namelijk gebruikelijk dat de hovenier een gespecificeerde offerte opmaakt waarin alle kosten opgenomen zijn. Het gaat daarbij om het aantal manuren maar ook de kosten voor de benodigde materialen en eventueel het inhuren van machines om de tuin te kunnen aanleggen.

Bespaar op de kosten van een hovenier

De ene hovenier is de andere niet. Sommige hoveniers hebben veel overheadkosten en zijn daardoor duurder dan andere hoveniers. Daarnaast is er een onderscheid in de kwaliteit die de verschillende hoveniers aanbieden. Wij kunnen het daarom adviseren de prijzen en dus de kosten van verschillende hoveniers te vergelijken. U kunt dat doen door bij verschillende hoveniers een offerte aan te vragen. Om dat proces eenvoudiger te maken zijn er veel gratis online diensten beschikbaar. Die diensten maken het mogelijk om met het indienen van slechts een aanvraag meerdere offertes van verschillende hoveniers te ontvangen. 

https://www.vergelijkhoveniers.nl/kosten-hovenier/

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.