Gifgroen.nl
Image default
Woning en Tuin

Kunstgras: Gemakkelijk en duurzaam

Kunstgras is al sinds zijn uitvinding een populair alternatief voor natuurlijk gras. En dat is niet zonder reden. We houden allemaal van grasvelden, voor sporten in de tuin of gewoon de mooiigheid. Maar een grasveld onderhouden is een duur, langdradig karwei. Kunstgras kopen is een geweldige optie voor jou als je juist op zoek bent naar een gemakkelijk te onderhouden, visueel aantrekkelijk, en milieuvriendelijk grasveld. Of je het nou zelf installeert of het een professioneel laat doen, kunstgras is een goed alternatief voor echt gras waar je jarenlang plezier van zal hebben.

De voordelen van kunstgras

Hier zijn enkele voordelen van kunstgras, die het zo’n goede keuze maken voor veel huiseigenaren:

 • Weinig onderhoud
  Kunstgras is een fantastische uitweg voor iedereen die niet veel tijd en moeite wilt besteden aan het onderhouden van het gazon. In tegenstelling tot natuurlijk gras – dat je regelmatig moet maaien, besproeien en bemesten – vergt kunstgras zeer weinig moeite van jouw kant. Dat betekent dat je eindelijk meer tijd kan besteden aan het genieten van het gazon, in plaats van het werken eraan. Wat je op lange termijn ook nog eens geld kan besparen. Bovendien is kunstgras bestand tegen ongedierte en ziekten, dus daar hoef je je ook geen zorgen meer over te maken.
 • Duurzaam
  Een ander groot voordeel van kunstgras is duurzaamheid. Het is ontworpen om zwaar verkeer te weerstaan; dit maakt het een mooie optie voor drukbezochte gebieden in je tuin, zoals speelplaatsen voor kinderen of huisdieren, en terrassen. Het houdt ook goed stand in barre weersomstandigheden, zoals extreme hitte of kou. Bovendien is kunstgras bestand tegen vervaging, zodat het zijn heldere kleuren behoudt, zelfs na jaren blootgesteld te zijn aan de zon.
 • Esthetisch
  Kunstgras kan je kopen in verschillende kleuren en texturen. Zo vind je altijd de perfecte look voor jouw huis. Of je nu zacht, luxueus gras wilt, of juist een meer natuurlijk ogend gazon, er is een kunstgrasproduct voor jou. Zelfs onnatuurlijke kleuren zijn te koop. Je kan met kunstgras aantrekkelijke landschapselementen creëren, zoals borders of tuinperken, om je tuin interessanter en uniek te maken.
 • Milieuvriendelijk
  Kunstgras wordt gemaakt van recycleerbare materialen. Ook zijn er geen pesticiden of meststoffen nodig, die schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de gezondheid van mens en dier. Bovendien heeft kunstgras geen water nodig om mooi groen te blijven, wat leidt tot minder water verspilling. Al met al is kunstgras dus een milieuvriendelijke optie voor jou als je milieubewust leeft.
 • Eenvoudige installatie
  Hoewel professionele installatie altijd mogelijk is, kiezen veel mensen ervoor om kunstgras gewoon zelf te installeren. Met het juiste gereedschap kan je gemakkelijk het kunstgras zelf in de tuin installeren. Met een beetje geduld en aandacht voor detail, leg je een mooi, onderhoudsarm gazon aan dat jarenlang meegaat.
https://www.kunstgrasdirect.nl