Gifgroen.nl
Image default
Woningen

Toptapijttrends van 2022

Als het gaat om alle vloeropties die er zijn, denken sommige mensen dat tapijt een verouderde optie is, die vroeger werd gebruikt om oude vloeren te bedekken en de stijl en kenmerken van andere vloermaterialen mist. Maar dat kon niet verder van de waarheid zijn. Modern tapijt heeft een lange weg afgelegd en dit zijn de nieuwste tapijttrends voor 2022.

Noem het geen comeback

Geruite patronen op tapijten zijn er al jaren. Nu mensen tegenwoordig meer gedurfde ontwerpen maken, hebben tapijten met textuur en patroon een nieuw moment. Vooral onder hen zijn geruite patronen. Flanellen zijn niet alleen meer voor de herfst. Afhankelijk van de breedte en lengte van de horizontale en verticale lijnen, kunnen geruite patronen variëren van plaids tot gingang tot pied-de-poule, en in combinatie met onconventionele tapijtkleuren kunnen ze een verscheidenheid aan stijlopties bieden die allesbehalve traditioneel zijn. Bovendien zijn ze gemakkelijk te combineren met andere designelementen in je ruimte, zoals tafelkleden, meubels, lakens, dekens, kussens en kunstwerken. Aangezien de meeste geruite patronen meer dan één tapijtkleur bevatten, bieden ze meer flexibiliteit bij het opnemen van extra ontwerpelementen in uw ruimte.

Geruite patronen dateren uit het oude Egypte, maar worden tegenwoordig vooral gezien als materiaal uit de arbeidersklasse. Verkrijgbaar in veel verschillende tapijtkleuren en tinten, geruite patronen brengen een gezellige warmte met zich mee in een opvallend patroon, zelfs buiten kleding. Geruite patronen worden naar beide uiteinden van het ontwerpspectrum geduwd, met asymmetrische abstracte patronen die eruitzien als kunstwerken op uw vloeren en rasterpatronen met zulke hechte vierkanten; ze lijken één enkel ontwerp te maken.

Waterdichte tapijten zijn in opkomst

Als de meeste mensen aan tapijt denken, denken ze aan ‘moeilijk schoon te maken oppervlak’. Maar dankzij enkele technologische ontwikkelingen in vloerbedekkingsmaterialen zijn waterdichte tapijten in opkomst. Gemaakt van waterafstotende stoffen en strakker geweven, waterdichte tapijten zijn de perfecte balans tussen comfortabel en gemakkelijk schoon te maken. Veel mensen hebben problemen ervaren met laminaat en water waardoor ze deze weer snel moesten vervangen, daarbij zijn er meer problemen in vergelijking met tapijt zoals krassen op de laminaat vloer, wat op tapijt niet mogelijk is. 

Tapijten gaan terug naar de natuur

Een groeiende trend in 2021 zijn tapijten gemaakt van natuurlijke vezels. Als u op zoek bent naar de stijl van hardhout, maar hunkert naar het comfort van tapijt, overweeg dan tapijten van natuurlijke vezels. Ze zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar ze helpen ook om een meer uitnodigende ruimte te creëren. Tapijten gemaakt van biologische wol, sisal, jute en zeegras zijn zowel mooi als gestructureerd en geven je ruimte meer dimensie. De neutrale aardetinten passen goed bij andere ontwerpelementen terwijl je werkt aan een esthetisch aangenaam heiligdom van je eigen ontwerp.

Wees vet

Tapijt doet dat niet moeten saai zijn of er gewoon in opgaan. Probeer enkele stijlen die je hele kamer kunnen opfleuren. Laat een kleine kamer groter lijken met strepen of combineer dierenprints met minimalistische ontwerpen. Vintage statement tapijten zijn de laatste trends voor trappen. Mix en match je stoffen, van vloeren tot muren en meubels, en verken echt de maximalistische stijl om een ruimte te creëren die trendy en uniek is voor jou.