Gifgroen.nl
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies ik de juiste speelmat

De jacht op speelkleden kan heel leuk zijn. Dus als je baby actief begint te worden, ondersteun dan zijn groeiende lichaampjes en hersenen met het juiste speelkleed. Maar het kan lastig zijn om de perfecte keuze te maken als je uitgeput bent van een lange dag werken. Daarom hebben we deze handige gids samengesteld over hoe je het juiste speelkleed kiest.

 

Zijn speelmatten goed voor baby’s?

Een speelkleed is het eerste speciale plekje van je kleintje om te leren en de wereld te ontdekken. Omdat ze zacht, maar ook stevig moeten zijn, zijn speelkleden meestal gemaakt van schuimrubber. Ze bieden baby’s, peuters en zelfs oudere kinderen een zachte en veilige plek om te spelen. Als je baby begint te kruipen, zijn speelmatten bijzonder geschikt om op te spelen, omdat ze een buffer vormen voor kleine handjes, knietjes en voetjes. Dat betekent dat ze die oopsies en valpartijen minder zwaar maken voor je kleintje.

Welk speelmat is het beste voor mijn baby?

Om de juiste keuze te maken, moet je eerst nagaan wat je baby op dit moment nodig heeft. Kruipt hij al? Zit hij rechtop? Begint hij te lopen? Of geniet hij alleen van zijn buikje? Bedenk vervolgens waar het speelkleed in huis komt te staan. Komt het in een grote of kleine ruimte te staan? Op een hardhouten vloer, tapijt of ergens anders? Ten derde, denk na over hoe lang je wilt dat het speeltapijt meegaat.

Ten derde, denk na over hoe je wil dat het speeltapijt lang meegaat. Door deze drie factoren in overweging te nemen, kan je een goed idee krijgen van de stijlen die zowel nu als in de toekomst bij jou en je kleintje zullen passen.

 

Hier zijn enkele van de veel voorkomende stijlen van baby speelmatten die je zult vinden:

Puzzel speelmatten

Puzzelmatten zijn de perfecte plek voor baby’s die net leren hun wereld te verkennen, maar ook voor peuters die hun eerste stapjes zetten. Je kunt een puzzelmat op elke vlakke ondergrond leggen, van een hardhouten vloer tot een tapijt. Het zal een geweldige plek zijn voor je kind om urenlang veilig en gedempt te spelen. Kijk uit naar opties met extra dik schuim of oppervlakken met structuur.

 

Water speelmatten

Deze leuke speelmatten zijn meestal gemaakt van doorzichtig plastic en zijn gevuld met water en drijvend speelgoed. Deze speelmatten zijn erg leuk voor groeiende lichamen en geesten en bieden een unieke speelervaring. Ze helpen je kleintje ook de wonderen van water te ontdekken zonder er een puinhoop van te maken. Er zijn ook leuke speelkleed auto. 

Speelkussens voor buiktijd

Deze speelmatten zijn geschikt voor heel jonge baby’s vanaf ongeveer drie maanden oud. Ze zijn een geweldige manier om je kind te leren op zijn buikje te liggen en zo zijn motorische vaardigheden en spierkracht te ontwikkelen.

Activity gym speelmatten

Wanneer je baby actiever begint te worden en met speelgoed wil spelen, zijn de Activity Gym-matten ideaal. Ze zijn voorzien van hangende speeltjes waar baby’s mee kunnen spelen terwijl ze op hun rug liggen en zijn een geweldige manier om kleintjes veilig bezig te houden. Met speeltjes die aanmoedigen om te slaan en te grijpen, en grote ringen, zal je baby in een mum van tijd lachen en spelen.

Zoveel speelmogelijkheden, zo weinig tijd

Met zo veel opties moet het geen probleem zijn om het speelkleed te vinden dat bij jou en jouw kleintje past. De meeste kunnen jarenlang in de kinderspeelkamer worden gebruikt.

Als je op zoek bent naar een interactieve en educatieve indeling, zijn veel matten voorzien van het alfabet, dieren of verschillende scènes die een leuke leeromgeving creëren. Aan de andere kant kan je kiezen voor een speelmat met een neutraal design dat meer lijkt op een tapijt dat past bij de inrichting van je huis. De keuze ligt helemaal bij jou.

 

https://www.vrouwenaanrader.nl/wat-moet-je-allemaal-kopen-voor-je-kinderen/