Gifgroen.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

De productvideo uitlichten wanneer je een animatievideo gaat laten maken

Veel bedrijven kiezen ervoor om een animatievideo te laten maken om op een vermakelijke wijze hun medewerkers of klanten iets uit te leggen. Animatievideo’s heb je in verschillende vormen zoals bedrijfsanimaties, videocommercials en productvideo’s. Wij leggen je graag meer uit over de productvideo en wat de meerwaarde is van animatie voor dit soort producties.

Wat is een productvideo eigenlijk?

Bij een animatievideo laten maken, heb je een bepaald doel voor ogen wat je middels de animatie wil bereiken. Wanneer je een product of dienst van je bedrijf wil uitlichten, dan kies je voor een productvideo. Een productvideo vult jouw webshop aan. Waar veel mensen online inkopen doen afstandelijk vinden, zorgt een productvideo voor een connectie met een bepaald artikel wat voor een extra beleving zorgt.

Waarom moet je een productvideo laten maken?

Door een animatievideo te laten maken, hoop je uiteindelijk dat je jouw klanten aanzet tot actie. Met een productvideo wil je dat mensen je product kopen of je dienst afnemen. Het is bewezen dat een productvideo een hoger conversiepercentage oplevert. Klanten zien de meerwaarde van het product en zien direct hoe het product werkt. En het wordt niet voor niets gezegd dat zien, kopen is.

Wat zijn de kenmerken van een goede productvideo?

Net als bij een goede animatievideo laten maken, moet een goede productvideo ook aan een aantal eisen voldoen. Het verhaal achter een product moet altijd goed naar voren komen in de video, want dit zorgt voor een authentieke identiteit van je product. Hierna moet er een goed concept en script komen. De professionele conceptschrijvers van Playforward zijn je hierbij van dienst. Daarna wordt de video opgenomen en wordt er geluid ingevoegd, want ook geluid draagt bij aan verhoging van de conversieratio. Hierna is je video klaar en kun je door middel van Google Analytics en videoplatformen je video bij de juiste doelgroep krijgen.