Gifgroen.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Goederen importeren uit China: het verschil tussen wholesale en dropshipping

Goederen importeren uit China is vandaag de dag razend populair. Naast wholesale, de online bulkinkoop van goederen met het oog op wederverkoop, is ook dropshipping de laatste tijd in opkomst. Dropshipping betekent dat een webwinkel zelf geen fysieke voorraad heeft, maar de bestelling rechtstreeks naar de leverancier doorstuurt, die het artikel vervolgens naar de consument stuurt. Omdat de tussenschakel geen magazijn nodig heeft, liggen de kosten lager en dat kan gunstig uitpakken voor de consument.

Hoe werkt dropshipping?

Wanneer iemand zich bezighoudt met dropshipping, dan verkoopt deze persoon in feite producten die hij of zij niet zelf op voorraad heeft, maar enkel via de eigen webshop verkoopt. Zodra er een bestelling binnenkomt, wordt deze naar het dropshipping bedrijf gestuurd. Het verschil tussen de verkoopprijs en de inkoopprijs is voor de tussenschakel. Een groot voordeel van op deze manier goederen importeren uit China is het minimale risico dat daaraan vastzit. Echter is de marge vaak een stuk kleiner dan bij het wholesale groothandel model.

Wholesale groothandel

Goederen importeren uit China kan ook middels wholesale groothandel. De producten worden van tevoren ingeslagen. U stelt een overeenkomst met een leverancier op en betaalt in één keer voor een grote levering. De artikelen bewaart u in uw magazijn en heeft u dus in eigen beheer. Voor de consument is het grootste voordeel de korte levertijd. Voor u zijn er grotere marges mee gemoeid. Wel betekent het op deze manier goederen importeren uit China dat u iets meer risico dient te nemen.

Succesvol zakendoen

Heeft u een startkapitaal en wilt u zich voor langere tijd bezighouden met goederen importeren uit China? Dan past wholesale groothandel het beste bij u. Bent u nieuw op dit gebied, dan kan het voorkomen dat u door het brede aanbod en alle wet- en regelgeving omtrent internationale import door de bomen het bos even niet meer ziet. Dan kunt u een strategische sourcing organisatie als CSP in de arm nemen. Professionals als deze weten wat betreft de Chinese markt van de hoed en de rand en hebben een groot netwerk met Chinese leveranciers.

https://www.cspacific.com/