Gifgroen.nl
Image default
Aanbiedingen

Een moestuin op het dak, kan dat?

Moestuintjes zijn hot. Nee, niet die bakjes van een bepaalde supermarkt, maar het echte werk: zelf je eigen groente kweken. Met zelfgeteelde groente weet je immers wat je eet: biologisch en een stuk lekkerder dan supermarkt-groente. Bovendien: na een lange dag op kantoor is niets zo ontspannend als even lekkers met de vingers door de aarde te woelen.

Maar ja, hoe moet dat wanneer je in een drukke stad woont en geen eigen tuintje hebt? Het dichtstbijzijnde volkstuinencomplex heeft vaak een lange wachttijd. Tja, in dat geval kun je het dak op.

Begrijp me niet verkeerd, dit bedoelen we niet beledigend, maar letterlijk: een moestuin op je dak. Iedereen kent de Hangende Tuinen van Babylon wel. Deze tuinen zouden lang geleden op de daken van het huidige Bagdad hebben gelegen.  Hoewel het niet zeker is of ze wel echt in Babylon lagen, of zelfs maar bestonden, is een moestuindak echt mogelijk. En je zou echt niet de eerste zijn, want moestuinieren op het dak is helemaal hip. aanlegt.  Een moestuindak is leuk, duurzaam en ook nog eens fijn voor het binnenklimaat van je huis.

Sedumdak

Sedum is eigenlijk een verzamelnaam voor meer dan vierhonderd verschillende vetplanten.  Sedumdaken  worden al decennia gebruikt als groendak. Het ziet er leuk uit, houdt water vast, en is onderhoudsarm. En een sedumdak is ook de ideale ondergrond voor een dakmoestuin. Het oogt lekker natuurlijk. Hierdoor heb je meer het moestuingevoel dan wanneer je een bitumen- of grinddak hebt. Ook beschermen de sedumplantjes het dak tegen slijtage doordat je erover heen loopt. En het is lekker zacht, wanneer je op je knieën aan het werk bent.

Combineer sedum met houten groeibakken waar je de groenten in teelt en je eigen moestuindak is een feit.  Binnenkort geniet je van de knapperigste worteltjes en de sappigste sla. Geniet van je oogst met een picnick. Natuurlijk op hetzelfde sedumdak waar je de ingrediënten eigenhandig hebt geteeld. Smakelijk!

http://roofingservice.nl/sedumdak/