Gifgroen.nl
Image default
Vakantie

Glamoreus Gardameer

Het Gardameer (Lago di Garda) ligt in het noorden van Italië en is al sinds jaar en dag een populaire vakantiebestemming. En terecht! Het Gardameer ligt in drie regio’s: Lombardije, Trentino en Veneto.  Door de gunstige ligging liepen er al in de vroege geschiedenis allerlei handelsroutes doorheen. De meeste dorpen en steden stammen af van de nederzettingen uit die tijd. Hier en daar tref je de invloed van de oude Romeinen. Maar ook de Middeleeuwse straatjes dragen sterk bij aan het romantische karakter van de vele dorpen rondom het meer.

Een wijntje in Bardolino

Bardolino is een erg toeristisch dorpje dat twee troeven heeft: heerlijk ambachtelijk ijs en voortreffelijke wijnen. Er is ook een wijnmuseum dat je kunt bezoeken. Na afloop verkoopt het bijbehorende wijnhuis je met liefde een paar flessen wijn.

Natuur

Voor natuurliefhebbers is er in de omgeving zat te genieten. Aan de noordzijde van het meer ligt een enorm nationaal park, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of paardrijden in je comfortabele Beeren heren ondergoed of dames ondergoed van Beeren.

Geniet van het strand

Het Gardameer heeft een groot aantal (zand)stranden. Veel stranden zijn gratis toegankelijk, terwijl anderen entree heffen. Die zijn vaak ietsje rustiger. Zoek je echt naar rust? Dan is het goed te weten dat er ook stranden zijn die slechts per boot bereikbaar zijn.

Watersport

Bij het Gardameer kun je heerlijk surfen en zeilen. Ook kun je je er vermaken met kitesurfen of jetski’s.

Luxe kamperen (Glamping) bij het Gardameer

Na een actieve dag wil je lekker bijkomen. Hiervoor kun je terecht bij een van de vele campings. Mocht je denken dat kamperen primitief is, dan heb je het fout. Bij het Gardameer kun je Glampen (Glamorous Camping): je verblijft in een grote tent, die van alle gemakken is voorzien. Comfortabele bedden, tuinmeubilair, een complete keuken en zelfs een ingebouwde badkamer met douche en toilet. Wat wil je nog meer? Wifi? Ook dat kan.

Oh, en de BBQ is natuurlijk ook al aanwezig!

https://glampings.nl/italie/glamping-gardameer