Gifgroen.nl
Image default
Huishoudelijk

Ooit van een akoestisch plafond gehoord?

Wees eens eerlijk: jij zingt toch ook onder de douche? Van alle ruimtes in het huis is de badkamer de ideale plek om te zingen. Doordat de badkamer betegeld is, krijg je een geweldige akoestiek, waardoor elke zangstem mooi wordt. In ieder geval wel voor de zanger. Althans, dat denk ik.

Deze mooie nagalm wil je in de rest van je huis alleen niet. Toegegeven, bij een mooie actiefilm is het fijn wanneer de explosies lekker nagalmen, maar bij een kwaliteitsserie wil je de dialoog kunnen volgen. “Winter is coming” klinkt toch een stuk beter dan “Winter is coming..oming..oming”. En House of Cards heeft ook zonder nagalmende dialogen al voldoende dubbele lagen en verborgen agenda’s.

Nee, in de meeste ruimtes wil je geen echo horen. Maar het moderne interieur bevat steeds meer harde materialen, zoals natuursteen en houten vloeren. Geluidsabsorberende elementen, zoals een kleed of gordijn blijven steeds meer achterwege. Dat ziet er mooi en strak uit, maar je zit wel mooi met die echo.

Gelukkig bestaan er plafonds die het geluid in een ruimte verbeteren: het akoestisch plafond. Wanneer je kiest voor een spanplafond van Plameco heb je een mooi strak plafond, dat modern oogt. Aan dit plafond kan akoestisch materiaal toegevoegd worden. Daar zie je niets van. Maar je hoort het wel.

Een akoestisch plafond wordt gemaakt op basis van geluidsmetingen in de eigen ruimte en wordt vervolgens op maat gemaakt. De installatie duurt vervolgens nog geen dag!

Netflixen en Chill zoals het bedoeld was: je hoort de audio zoals de makers het bedoeld hebben én je kunt de ontwikkelingen in alle rust met je medekijkers bespreken.

http://eenplamecoplafond.nl/assortiment/akoestische-plafonds/