Gifgroen.nl
Image default
Auto

Bedrijfsauto leasen: vrijstelling bijtelling?

Een bedrijfsauto leasen lijkt voor ondernemers haast synoniem met ingewikkelde berekeningen over de bijtelling en frustrerende telefoontjes met de belastingdienst of ruzie met de accountant. Ten eerste: de regels over bijtelling zijn ook vrij ingewikkeld, en voor een leek amper te begrijpen. Wilt u een bedrijfsauto leasen dan kunnen we u bij Autoleasecentrale echter de informatie geven die noodzakelijk is. een bedrijfsauto leasen wordt op die manier al een stukje gemakkelijker.

Wel bijtelling

Een bedrijfsauto leasen waarbij rekening gehouden moet worden met de bijtelling komt vaak voor. Dat heeft te maken met het feit dat een bedrijfsauto vaak ook wordt gebruikt om er privékilometers mee te maken. In dat geval is er wettelijk gezien sprake van bijtelling. Deze wordt berekend aan de hand van de uitstoot van de auto en aan de hand van de cataloguswaarde. Een bedrijfsauto leasen waar uw medewerkers ook in de eigen tijd mee rondrijden levert kortom wat extra rekenwerk op.

Bedrijfsauto leasen zonder bijtelling

Een bedrijfsauto leasen zonder rekening te hoeven houden met bijtelling kan gelukkig ook. Maar in dat geval mag er absoluut niet privé met de auto gereden worden. Is dat geen probleem dan kunt u zichzelf een hoop gedoe besparen door een “Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto” aan te vragen. U heeft dan niet te maken met bijtelling en kunt toch een bedrijfsauto leasen.

Geen kilometerregistratie

Een bedrijfsauto leasen zonder kilometerregistratie en bijtelling te moeten uitvoeren is dus een optie. Houdt er echter wel rekening mee dat in het geval van vrijstelling wel wat andere zaken door de belastingdienst worden geëist. U moet kunnen bewijzen dat u zakelijke afspraken hebt gemaakt en daar met de bedrijfsauto heen bent gegaan. Werkbonnen e.d. zijn dus belangrijk! Wanneer de belastingdienst erachter komt dat u een bedrijfsauto met vrijstelling toch privé hebt gebruikt hebt u wel een probleem. Er wordt alsnog bijtelling uitgevoerd en ook is een boete daar bovenop nog een mogelijkheid

http://bedrijfsautoleasendirect.nl