Gifgroen.nl
Image default
Bedrijven

Gebruik van Acrylaat voor Displays

Wanneer u denk aan acrylaat als materiaalsoort en de toepassingen van dit materiaal dan komt u al snel in de reclamematerialen. In de markt kennen we vele toepassingen in producten als vitrines voor productpresentaties, productdisplays, vitrinekappen, presentatieblokjes voor juweliers. Maar ook wordt acrylaat veel gebruikt in de interieur en standbouw markt. Hoe komt het nu dat er zoveel toepassingen zijn van acrylaat in deze markten en wat zijn dan zulke bijzondere eigenschappen van het materiaal ten opzichte van andere materialen als hout, plastic of glas? Neem gerust een kijkje op de website van vinkacrylaat.nl of lees dit artikel waarin wij proberen de populariteit van deze materiaalsoort nader toe te lichten.

Eigenschappen van Acrylaat

Voor wie de naam Acrylaat onbekend in de oren klinkt deze materiaalsoort wordt ook vaak in de volksmond plexiglas of perspex genoemd en heeft een aantal bijzondere eigenschappen waarom het zo populair is in gebruik. Plexiglas is een kunststof die zeer helder en transparant is. Het heeft een enorme lichtdoorlaatbaarheid van 92% en hierdoor is het verschil met glas niet te zien. Bovendien is het materiaal wel 250x sterker dan glas en weegt het aanzienlijk minder waardoor de toepassingen van acrylaat veel groter zijn. Ook is acrylaat eenvoudig te bewerken en enorm duurzaam in gebruik.

Specifieke toepassingen van acrylaat

Wanneer we de producteigenschappen hierboven goed bekijken dan zien we direct dat het een geweldig alternatief is voor glas. De toepassingen zijn direct om ons heen te zien en of het hier nu gaat om de ramen in de caravan, windschermen, carports, ramen of aquaria in en om het huis. Maar ook de display kappen, acrylaat blokjes of platen in de interieurbouw. Of reclamematerialen als restaurant kaart houders, visitekaart houders of andere toepassingen waar glas of metaal vervangen kan worden door acrylaat zie je de toepassingen alleen maar toenemen. Mede vanwege de duurzaamheid en de kosten voor het produceren is deze materiaalsoort steeds populairder aan het worden.