Gifgroen.nl
Image default
Bedrijven

Houd de energienota laag dankzij LED

In deze onzekere tijden van inflatie en stijgende gas- en elektriciteitsprijzen is het zaak de zakelijke energierekening zo laag mogelijk te houden. Dé manier om daarmee te beginnen, is investeren in LED lampen en bijbehorende toepassingen. De LED is de meest duurzame lamp die er bestaat. Hij wordt op een milieuvriendelijke manier gemaakt, verbruikt verhoudingsgewijs weinig energie en gaat jarenlang mee. Specialist LED Design Holland is helemaal thuis in de wereld van LED winkelverlichting, bedrijfshalverlichting, verlichting voor loodsen, verlichting showrooms, LED verlichting kantoor et cetera. U kunt deze vakman inschakelen voor advies én voor de inkoop en installatie van hoogwaardige LED’s.

Het is zeker niet de eerste keer dat we te maken hebben met een energiecrisis. De oliecrisis van 1973 ontstond na een serie politieke acties van olieproducerende landen. Koeweit, Libië, Saudi Arabië, Algerije, Bahrein, Qata, de Verenigde Arabische Emiraten, Irak, Syrië, Egypte en Tunesië – verenigd in de Organization of Arabian Petroleum Exporting Countries (OAPEC) – verhoogden de olieprijs met 70% en verlaagden ondertussen de maandelijkse olieproductie. Deze boycot was met name gericht tegen de Verenigde Staten en een aantal West-Europese landen waaronder Nederland. Aanleiding was de pro-Israëlische houding van deze landen tijdens de Jom Kipoeroorlog. Aan de crisis – die eigenlijk geen crisis, maar een boycot was – kwam in 1979 een einde dankzij succesvolle onderhandelingen op de Washington Energy Conference.

Een tweede oliecrisis, die van 1979, was het gevolg van de gedwongen vlucht van de sjah van Perzië tijdens de Iraanse Revolutie. Door de enorme onrust in het Midden-Oosten lag de olie-export vrijwel stil. De nieuwe machthebber ayatollah Khomeini bood vervolgens veel minder olie aan en dus stegen de prijzen weer.

Het begin van de huidige crisis ligt in 2020 toen door de coronapandemie de energievraag instortte en de olieproductie daalde. Er ontstond een olieprijzenoorlog tussen Rusland en Saudi Arabië. De Organization of the Petroleum Exporting Countries, OPEC, greep te laat in toen herstel optrad na de pandemie. Een grote onevenwichtigheid tussen vraag en aanbod was een feit. De crisis duurt voort dankzij de Russisch-Oekraïense oorlog.

https://www.leddesignholland.nl/